A nőket nagyon sokféleképpen lehet több csoportra felosztani. Most arról a kategorizálásról lesz szó, ami szerint vannak a csajszis csajok, akik folyton barátnőikkel lógnak, meg a fiús csajok, akiknél viszont a haveri kör jellemzően férfiakból áll. (Meg persze van a normális többség, akik valahol a két véglet között félúton helyezkednek el, csak róluk nehéz érdekes kutatást csinálni, úgyhogy őket most hagyjuk figyelmen kívül.)

Szóval brit kutatók azzal kapcsolatban mértek fel 400 férfit, hogy miben viselkednek másként a csajszis és a fiús csajokkal. Mint a Daily Mail website-járól kiderül, egyáltalán nem a műkörmös-plázázós szőkeségek a szex ellenállhatatlan királynői, mivel a tudósok kimondták, hogy a fiús csajok egyenesen többet szexelnek, mint a csajszis társnőik. Részletek és magyarázat alább.

Szóval ez a kutatás először a Journal of Comparative Psychology nevű folyóiratban jelent meg, és egy bizonyos Michael Pham kollégiával együtt arról interjúvolta meg a kiválasztott 400, kapcsolatban élő férfit, hogy milyen vonzónak találják a csajukat, hogy milyen gyakran szexelnek vele, hogy a nőnek mennyi férfihaverja van, és hogy vajon ezek a haverok mit gondolnak a csajról.

Az első összefüggés, amit megállapítottak: minél több férfihaverja van az adott nőnek, a pár annál gyakrabban szexel (mármint egymással). Azaz: az a férfi, aki tudja, hogy a csaja gyakran forog férfiak környékén, az gyakrabban szerelmeskedik a barátnőjével.

A kutatók szerint az egész a féltékenység miatt van. „Nem is kell, hogy úgy tűnjön, hogy a barátnő szexel a többi férfival. Elég, ha ott van mellettük” – mondja az egyik kutató. Bár viszonylag gyakran emlegetett, de elég ostoba női praktika az, miszerint bizonyos esetekben a férfit féltékennyé kell tenni egy kapcsolat megmentése érdekében, a tudósok figyelmeztetnek, hogy kutatási eredményeik egyáltalán nem azt jelentik, hogy a férfiak a csapodár nőkre buknának.

Inkább az látszik a legvalószínűbbnek, hogy a férfiak tudat alatt (vagy nem alatt) elejét próbálják venni egy félrelépésnek azzal, hogy mindent megtesznek a minél aktívabb szexuális életért, hogy barátnőjüknek eszébe se jusson más férfi után nézni. Ezzel szemben egy csajszis csaj oldalán kevésbé kell pedálozni, mert ugyan kivel csalná meg a pasiját egy olyan nő, aki a barátján kívül gyakorlatilag nem is találkozik más férfival?