Az esküvője napját a többség nagyon precízen és részletesen megtervezi előre, mindennek stimmelnie kell és tökéletesnek kell lennie. Ebből nyilvánvaló, hogy a ceremóniának köze nem lehet semmilyen állathoz, mert az állatok kiszámíthatatlanok és azt csinálnak, amit akarnak, nem azt, amit a menyasszony szeretne. A fenti amerikai nő például azt találta ki, legyen róla lovaglós fotó is, mert milyen jól nézne ki, ahogy menyasszonyi ruhában lóháton poroszkál (vagy vágtat) a strandon. Hát nem volt túl jó ötlet.  

A videót a fotós osztotta meg, a leírásban hozzátéve, hogy ő egyáltalán nem örült annak, hogy a menyasszony ragaszkodott a lovas fotózáshoz, de ha egyszer ezt szerette volna az ügyfél, természetesen beleegyezett. A felvételen jól látszik, hogy alig száll fel a nő a lóra, az állat megindul és rögtön le is dobja magáról a menyasszonyt a homokba. A nőnek szerencsére nem lett komolyabb baja, pár horzsolással megúszta. És ez már a harmadik ilyen sztori a praxisunkban, mutatjuk a további példákat arra, hogy miért kell az állatokat távol tartani az esküvőktől.

Van egy ilyen szolgáltatás, hogy idomított madár, általában sas vagy bagoly röppen be a templomba a ceremóniára és ő hozza magával a jegygyűrűket. Jópofa ötlet, de ez is elsülhet rosszul: egy angol pár esküvőjén az volt, hogy elengedték a baglyot a templom bejáratánál, erre az ahelyett, hogy az ifjú párhoz szállt volna, felrepült az egyik gerendára és nem volt hajlandó többet lejönni onnan. A pár tartalékgyűrűvel mondta ki az igent.

Az elefántos esküvő Ázsiában nagyon népszerű, de itt se megy mindig minden teljesen flottul. Egy ausztrál nő biztos valami nagyon egzotikusat és romantikusat akart, úgyhogy Thaiföldön esküvőzött állatokkal, de egyszer csak egy aranyos elefántgyerek bekapta a menyasszony fejét.