Egy rengeteg szempontból rendhagyó kapcsolat történetét mutatja be ez a poszt, remek példaként arra, hogy bár a körülmények zömét a többség bizonyára kifejezetten bizarrnak tartja, a lényeg az ő esetükben is ugyanaz, mint mindenkinél: a szeretet. Ez egy sokkal megrendítőbb történet, mint ahogy azt a címből és a fotókból sejteni lehet, és megígérjük, hogy mire a sztori végére ér, ön is magára fog ismerni Parma Bertoli és Stephanie Nickles kapcsolatának történetében. Ha baj van, akkor mindennél nagyobb kincs egy társ, aki megért és támogat minket.

Szóval Parma Bertoli 59 éves és amikor megszületett, kisfiú volt: Paul Sandfordnak nevezték el a szülei. Élete nagy részét férfiként élte le, csakúgy, mint a 43 éves Stephanie Nickles, akinek a születéskori neve John Hart volt. Nagy különbség kettejük között azonban, hogy Nickles korábban nős volt, és házasságából két gyerek is született, akik azonban megszakították vele a kapcsolatot.

Nickles ugyanis egyre erősebben érezte, hogy neki nőként kéne folytatnia az életét, és 2004-ben már a nemváltoztató műtétre készült, amikor találkozott Paul Sandforddal. Volt egy közös ismerősük és mindketten rendkívül érdeklődtek minden iránt, ami a történelemmel és/vagy a hadsereggel kapcsolatos, a motorokat is szerették, így azonnal kapcsolat szövődött kettejük között.

Néhány hónapig jártak, ám ekkor történt valami („közbejött egy harmadik fél” – Nickles csak ennyit mond az okokról), és szakításra került a sor. Nickles ezután egyedül folytatta, sőt be is fejezte a nemváltoztatás procedúráját. Évek múltak el, és Nickles – most már nőként – még mindig terapeutához járt a nemváltoztatással kapcsolatban, fel is utazott Worcesterből Londonba egy klinikára. Itt futott össze újból Sanforddal, aki természetesen azért volt a transzneműeket gondozó intézményben, mert idő közben ő is változtatott és már szintén nőként, Parma Bertoliként élt, de ekkor még a műtét előtt állt.

A váratlan találkozás kapcsán újra fellángolt a kapcsolatuk. Nickles így nyilatkozik erről a pillanatról: „furcsa kimondani, de bár technikailag férfiként jöttünk össze, csak nőként találtuk meg a szerelmet. Elmentünk Londonban kávézni egyet és éjfélig beszélgettünk. Akkor rájöttünk, hogy szeretjük egymást, és hamarosan össze is költöztünk”. Teltek-múltak az évek, közben Bertolit is nővé operálták (amit mellesleg a brit társadalombiztosítás finanszírozott), és az eljegyzésük is megvolt egy ékszerboltban.

Azonban Bertolit, aki egykor közegészségügyes húsellenőrként dolgozott, tavaly év elején egyszer csak borzasztó fejfájások kezdték el gyötörni. Az orvosok megállapították, hogy agydaganata van, és bár meg is műtötték, nem sikerült őt meggyógyítani, állapota azóta folyamatosan romlik. Most októberben ki is mondták az orvosok, hogy a túlélésre nincs remény, Bertolinak 12-18 hónapja van hátra az életből. Elég megnézni az alábbi videót, és máris egyértelmű, hogy tényleg nagyon súlyos a helyzet.

Őszintén szólva nem igazán értjük, hogy hogyan, de Stephanie Nickles eddig állítólag valamilyen modellkedéssel keresett pénzt, viszont most kénytelen volt az állását feladni, mert halálos beteg menyasszonya immár egész napos ellátást igényel, és nincs senkije, aki gondját viselné.

Mindketten transzneműek, eddig is elég nehéz életük lehetett és borzasztóan egymásra vannak most utalva: érthető, hogy össze szeretnének házasodni, amíg Bertoli ezt megteheti. Bejelentkeztek már egy februári dátumra a közjegyzőhöz, de természetesen egy fityingjük sincs arra, hogy bármiféle lagzit tartsanak. Nyilván ezért döntöttek úgy, hogy egy kis pénzért vállalják a sajtóban a szereplést, ráadásul így további adományokat tudnak kérni a következő egy-másfél évhez, ami minden korábbinál nehezebb lesz mindkettőjük számára.

Egészen megrendítő a nyilatkozataikat olvasni arról, hogy mit gondolnak a jövőről, illetve arról, mennyire szeretik egymást. Stephanie Nickles ezt nyilatkozta:

Hatalmas dolog lenne számunkra, ha összeházasodhatnánk, és ezzel bizonyos szempontból teljessé válna az életünk. Azért akarunk összeházasodni, mert szeretjük egymást, és nem lehet tudni, hogy Parma megéri-e következő esztendőt.

Parma Bertoli pedig ezt nyilatkozta:

A menyasszonyom mindig is egy különleges alkalmat szeretett volna, és ezt most előrébb kell hoznunk, mert elég rossz az állapotom. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt is megérhettem a társam támogatására támaszkodva.