Folytatjuk a FeelingFinderrel közös posztsorozatot, mert kaptunk egy újabb infografikát Dr. Csernus Imre kapcsolati böngészőjének elemzőitől. Az alábbi adatokat az oldalra regisztrált sok ezer felhasználó megkérdezésével állították össze, és ezúttal azt vizsgálták, hogy ki mennyire bevállalós a szex helyének megválasztásakor. A többség a legtöbbször nyilván az otthon, ágyban, párnák közt verziót választja, de az alábbi összeállításból kiderül, hogy ettől eltérő helyszínekre mennyire nyitottak a magyar nők és a férfiak.

Önnek is nyilván rögtön feltűnik majd, hogy a grafikon szerint nők egyértelműen kevésbé bevállalósak, mint a férfiak. Kivétel nélkül valamennyi lehetőségnél a két nem közül a nőknél vannak többen azok, akik az adott helyet nem tartják elfogadhatónak és kevesebben, akik szerint teljesen rendben van egy menet az adott helyszínen. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nők úgy általában is kevésbé kalandvágyóak a szexben, mint a férfiak, de jól tudjuk, hogy a nőket a szexuális szabadosságért még mindig sokkal inkább megbélyegzik, mint a férfiakat, így nem csoda, hogy a hölgyek kevésbé merik bevállalni a szexet olyan helyeken, ahol esetleg rájuk nyithatnak vagy megláthatja őket valaki.

Ha olyan szempontból nézzük a kérdést, hogy hol lehet a legkönnyebben szexre csábítani egy magyar nőt, akkor egyértelműen a kemping a válasz, még akkor is, ha az a kemping éppen zsúfolt, és ugye a sátrakból gyakorlatilag minden kihallatszik. Viszont belátni legalább nem lehet. A nőknek csak 13%-a mondja azt, hogy ez nem szexre való hely, és semmi másra nem mondják közülük ilyen sokan (41%), hogy teljesen rendben van.

Nem sokkal van innen lemaradva a második helyezett helyszín, ami egyben a férfiak szerint a leginkább bevállalható szexre: egy házibuli, de nyilván nem a táncparkett közepén, hanem egy félreeső szobában, elvonulva. Ez a férfiak többsége szerint szinte nem is számít kalandnak: 60%-uk azt mondja, teljesen rendben van egy-egy ilyen pásztoróra, és kevesebb, mint 8%-uk utasítja csak el teljesen az ilyesmit.

Kell valamennyi exhibicionista hajlam ahhoz, hogy valaki bevállaljon egy numerát egy olyan erkélyen, ahol esetleg megláthatják – úgy néz ki, ennyi magamutogatási vágy a nők 16%-ában és a férfiak kerek egynegyedében van. Mindkét nem esetében ezt a helyszínt utasítják el a harmadik legtöbben, míg a negyedik helyezett helyszín a strand medencéje, ahol ugye elég a víz alatt intézni a dolgokat, és akkor jó esetben nem láthat senki semmit. Mondjuk így is majdnem a nőknek a fele, 46%-a, a férfiaknak pedig 36%-a utasítja el az erotikus fürdőzést, talán részben higiéniai okokból is, csak 16%, illetve 23% mondja azt, hogy teljesen rendben van a nyilvános víziszex. Érdekes, hogy bár a nőknél nagyobb az elutasítottsága ennek a helyszínnek, mint az erkélyes szexnek, ugyanakkor az elfogadottsága is nagyobb egy hajszálnyival.

A mozi egy klasszikus randihelyszín, de ezúton üzenjük mindenkinek, aki esetleg filmszínházas pásztorórára bazírozik, hogy ne reménykedjen, nem túl valószínű, hogy a filmnézésből szex is lesz, akkor se, ha az utolsó sorba vesz jegyet. A nőknek több, mint a fele kategorikusan elutasítja a mozizós szerelmeskedést és kevesebb, mint 9%-a szerint fér bele az ilyesmi. Ez a hölgyeknél rekord, nincs más olyan helyszín a hat között, amit ilyen kevesen tartanának elfogadhatónak. A férfiaknál persze alig több, mint egyharmad utasítja el ezt a szexhelyszínt, és 17% szerint teljesen rendben van az, ha egy pár egymásnak esik film közben a mozi leghátsó sorában. Csak találjanak hozzá vállalkozó kedvű nőt... Nem lesz egyszerű.

És ahol a nők és a férfiak közül a legkevesebben szeretnek (vagy szeretnének) szexelni: egy olyan szobában, ahol mások is ott vannak, de alszanak. Mind a nők, mind a férfiak körében ez a legtöbbek által elutasított lehetőség 54, illetve 38%-kal. Mondjuk igaz, hogy a csajok között mintha a mozit bevállalóknál egy hajszállal többen lennének azok, akik simán összefeküdnek a barátjukkal, miközben más is alszik a szobában: tíz nőből egy mondja azt, hogy simán vállalkozna ilyenre. Persze a férfiaknál ez az arány is a duplája: tíz férfiból kettő szexelne szemrebbenés nélkül úgy, hogy körülötte alvó emberek vannak. De hogy mindennek mi lehet a hátterében, arról olvassa el a FeelingFinder szakértőjének elemzését:

Az ábrából látni, hogy azok a helyszínek népszerűbbek, amelyek esetében kevésbé áll fenn a veszélye annak, hogy közvetlenül meglássák a szeretkező párt. Ilyen lehet egy sátor belseje, vagy egy olyan hely a házibuliban, ahol el lehet rejtőzni a kíváncsi szemek elől. A férfiak persze némileg bevállalósabbnak tűnnek a többi helyszín esetében is, ennek oka lehet, hogy a szocializáció során a nőket még inkább „szemérmessé” neveli a társadalom, vagy legalábbis ezt gondoljuk, a legtöbben még mindig ezt tartanánk elfogadhatónak.
 
Érdekes elgondolni, hogy az ember, eltérően minden más állatfajtól, elbújva intézi a szexuális ügyeit. Erre az állatvilágban mindössze egyes makákófajok esetén találunk példát, és az ő esetükben is az indokolja az elrejtőzős párosodást, hogy így kívánnak megszabadulni a versengő fajtársak fenyegető jelenlététől. Természetesen nincs kizárva, hogy ilyesféle ősi ösztönök modern maradványai űzik a ma emberét is behúzott függönyök mögé. De ha már az állatvilágból vett példát említettünk, az is nagyon érdekes, hogy az emberen kívül szintén kevés faj esetében látunk példát az utódnemzéshez szükségesen felüli, „csupán élvezeti” funkciót ellátó szexre. Ez tulajdonképpen azt is jelentheti, hogy az emberi szeretkezés sokrétű, egyebek között kapcsolat-megerősítő, szociális-érzelmi kielégülést nyújtó, szorongáscsökkentő funkciói miatt vált a privát szféra részévé.
 
A szexualitás, és vele együtt minden velejárója, tabuja és misztériuma a fejlődésünk részét képezi gyakorlatilag életünk első percétől kezdve. Az analitikus pszichológia hőskora talán kissé túlhangsúlyozta mindezt, de ettől még igaz. Ez pedig azzal jár, hogy, mivel ösztöneinkre a civilizáció során társadalmi szabályok települtek, gyerekkorunktól megmerítenek minket a szexre, meztelenkedésre, szeméremre vonatkozó normák tengerében. Ennek tükrében talán nem is csoda, ha az embereknek csak egy viszonylag kis része állítja magáról, hogy benne lenne egy menetben a mozi hátsó sorában vagy a medencében. Kérdés, hogy a bevállalós kisebbség egy éles helyzetben valóban megtenné-e, amit az állítások állítanak, illetve hogy mi vinné rá erre a cselekedetre?

Mi a FeelingFinder?

A FeelingFinder Magyarország első kapcsolati böngésző portálja, ahol a Dr. Csernus Imre vezette pszichológuscsoport által kidolgozott személyiségteszteket tölthet ki. Többet megtudhat önmagáról, és új, minőségi kapcsolatokat alakíthat ki. Ha kitölti a tesztet, magától Csernus Doktortól hallgathatja meg személyiségelemzését egy videóüzenet formájában.

A FeelingFinderen eddig már több, mint 80 000-en regisztráltak. Ez egy személyiségteszten alapuló, összeillést számoló társkereső szolgáltatás, olyan társkereső oldal, ami új dimenzióban közelíti meg a társkeresést: összeillésindex, videóbemutatkozó. A társkeresés zsákbamacskáját próbáljuk kiküszöbölni, azt, hogy csalódjanak az oldalon/már egy randin, mert nálunk az összes önhöz illőt láthatja, nem csak azokat, akiket mi kiválasztanánk.

Sőt, sorbarendezheti őket kedve szerint: ha éppen úgy érzi, a szexuális összeillés a fontos, akkor előreveheti azt, ha a gyerekvállalás, akkor azt. Aszerint rendezi sorba az oldal az önhöz illőket, hogy elöl legyenek azok, akik az ön által fontosnak jelölt szempontok mentén nagy hasonlóságot mutatnak önnel. És a társkeresést kiegészítheti a saját önismerete mélyítésével.

Kommentálná? A Facebookon tegye!