Filmbe (vígjátékba) illő sztorit adott közre a South China Morning Post nevű lap egy férfiról, akit a Kínai Rómeónak gúnyolnak, de az igazi neve Juan. A vezetékneve legalábbis, mert a keresztnevét nem árulták el, aminek biztos van értelme. A fiatalember Hunan tartományban él és a hírnevet egy autóbaleset hozta meg neki, aminek kapcsán kórházba került. Az élete nem volt veszélyben, de az orvosok természetesen értesíteni akarták a hozzátartozókat. Mint kiderült, a fiatalemberért 17 nő aggódott, akiknek addig nem volt tudomásuk egymásról – a kórházban viszont összefutottak.

Az egyik nő ezt nyilatkozta Juan kórházi ágyánál:

Másfél éve vagyunk együtt. Amikor hallottam, hogy balesete volt, kisírtam a szemem. Nagyon aggódtam, amikor megtudtam, hogy kórházba került. De aztán láttam, hogy egyre több szép lány jön hozzá, és akkor már nem sírtam tovább.

A multitaskingból csillagos ötösre vizsgázó férfi a 17-ből az egyik nőnek gyereket is csinált, más hölgyek viszont pénzzel támogatták, annyira szerették, holott a férfinak azért reálisan nem lehetett túl sok ideje egyik csajára sem. A nők közül megint másik annyira szerette Juant, hogy meg volt róla győződve, hogy ő élete szerelme, és már az esküvőjüket tervezgette. Hát volt nagy koppanás, amikor a kórházban kiderült az igazság.

Az ügy természetesen nem csak bulvárolvasók millióinak érdeklődésére tarthat számot, hanem a helyi rendőrség is belenézett a sztoriba, elég gyanús ugyanis, hogy a férfi nem kettős, hanem tizenhétszeres élete valamiféle csalási tényállást valósított meg.

Különösen elképesztő ez a teljesítmény egyébként egy olyan országban, ahol mint tudjuk, túl sok férfi van és kevés nő – a múltkor már azzal bekerült egy kínai pasas a hírekbe, hogy egyszerre két csaj imádta, ennek az illetőnek meg 17 volt belőlük egyszerre.