Ez a sztori két diáklánnyal kezdődött bő tíz évvel ezelőtt. Annak idején Toni Harper és Sian Horton Bristolban élt, és bár Sian három évvel idősebb, sőt a két kislány nem is egy iskolába járt, nagyon jó barátnők lettek. Ahogy az a tizenéveseknél szokás, a legmélyebb titkaikat is megosztották egymással. Így tett Sian is, aki több éves haverság után egy szép napon azt mondta Toninak, hogy ő úgy gondolja, csak a teste egy lányé, igazából fiúnak érzi magát.

Sian a barátnőjének mesélte el először, hogy transzszexuális, édesanyja volt a második, a családorvos pedig a többedik. Siant pszichológushoz is vitték, és egy viszonylag hosszas procedúra után a közben fiatal nővé vált egykori diáklány húsz évesen megkezdte a hormonkezelést és elindult az úton a férfivá válás felé. Sian helyett a Sean keresztnevet kezdte használni. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett.

A nemváltoztató fiatal mellett kiállt a családja és barátnője is támogatásáról biztosította (nem mindenki ilyen szerencsés), de vele pár évre valahogy mégis megszakadt köztük a kapcsolat. De össze nem vesztek, sőt, amikor újra találkoztak, lassanként ráébredtek, hogy továbbra is ott van közöttük az a bizonyos kapocs, csak ez is átalakult azzal párhuzamosan, hogy Sian átalakult Seanná. Toni ezt nyilatkozta:

Először nagyon fura volt, de egyre többször találkoztunk, aztán elkezdtünk járni és egyre közelebb kerültünk egymáshoz... Nagyon nehéz volt, de jól tudtam, hogy legbelül mi zajlik.

Szóval az egykori legjobb barátnők egymásba szerettek. Seannak levették a mellét és a nemi szervét is átalakították, amihez a sebészek levettek egy darab bőrt a jobb alkarjáról.

Spermadonor segítségével próbáltak gyereket vállalni, de Toni nem esett teherbe, és össze is szerettek volna házasodni, ezt a tervet pedig azért kellett félretenni, mert Sean édesapja rákos lett. Horton apuka mindig is mondta, hogy szeretne unokát, de sajnos nem érhette meg a legifjabbik Horton érkezését. Pontosan a férfi halálának napján tudta meg a fiatal pár, hogy a sikertelen megtermékenyítések után folytathatják a próbálkozást, és ezután Toni rögtön teherbe is esett.

Az esküvő végül idén március 28-án volt, a baba pedig, május 3-án született meg. Kisfiú lett, Romanynak keresztelték, fotóit a képösszeállításban nézheti meg.