Ez a poszt a rosszul elsült szerelmi realitykről szól, kettő darabról. Az elsőben Harry herceg kegyeiért versengtek amerikai nők, a másodikban pedig a jelentkezőknek vaktában össze kellett házasodniuk egy-egy idegennel. Mind a két ötlet baromságnak tűnt elsőre – most már tudjuk, hogy tényleg baromság is volt mind a kettő, a másodiknak bírósági büntetőügy lett a vége.

I Wanna Marry Harry

Ezt a műsort úgy készítették, hogy amerikai nőknek azt adták be, hogy Harry herceg feleséget keres, úgyhogy lehet jelentkezni, mert egy realityben fogja kiválasztani a brit trónörökös öccse, hogy kit vegyen el. Ön elhinne egy ilyen marhaságot? Merthogy természetesen nem volt igaz a sztori, a műsorban egy hasonmás szerepelt, de a kiválasztott versenyzők tényleg bevették, hogy az igazi herceggel randizgatnak. Illetve nagyjából bevették.

A Jezebelen a múlt héten jelent meg egy cikk arról, hogy a műsor nyertese, bizonyos Kimberly Birch mit élt át az adások felvétele alatt. Hát, nem sok mindent – ugyanis a versenyzőket a producerek annyira szigorúan elszigetelték a külvilágtól, hogy már önmagában ez is gyanús volt.

Mindenhova kísérgették szerencsétlen csajokat, és rájuk szóltak, hogy ne nézzenek körül az utcán, nehogy valamiből kiderüljön, hogy természetesen az igazi Harry valahol teljesen máshol van és totál mást csinál ahelyett, hogy a Fox csatorna realityjében járatná le magát. Birch azt mondja, meg is mondta a műsor gyártóinak, hogy szerinte ez a vörös hajú srác igazából nem Harry herceg, de azok rendületlenül folytatták az agymosást mindaddig, ameddig a végkifejletet fel nem vették.

Birch úgy érezte, hogy teljesen megőrült a végére, mert ugye a gyanújával szemben ott volt egy sereg ember, aki mind az ellenkezőjét mondta annak, amit ő sejtett. Az igazi katasztrófa aztán az lett, hogy a kész műsorra aztán senki nem volt kíváncsi, az utolsó részek már adásba se kerültek, mert attól féltek, hogy negatívba megy át a Fox nézettsége. A Youtube-on viszont meg lehet nézni a nagy részét itt, ha valaki kíváncsi lenne rá.

Married at First Sight

A második katasztrofális szerelmi reality pedig a Házasságkötés első látásra címet viselte. A brit verzió indulásának bejelentéséről a Randiblog is tudósított annak idején, hát Amerikában is megvalósították ezt az első hallásra baromságnak tűnő koncepciót: fognak pár vállalkozó kedvű fiatalt, pszichológia tesztek alapján összepárosítják őket, és ezeknek a vadidegeneknek az első találkozáskor hivatalos házasságot kell kötniük egymással.

Az A&E nevű csatorna bizonyos Jessica Castrót bizonyos Ryan De Ninóval boronálta össze, akiknek a műsor első részében össze kellett házasodniuk, pedig előtte sose találkoztak. A reality házasságuk első hat hetét dokumentálta, addig volt kötelező együtt lakniuk. Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen házasság sose működhet, és a már a műsorból is kiderült, hogy tényleg nem: brutálisakat veszekedtek a hat hét alatt, kábítószerrel visszaélés is befigyelt, aztán a hat hét elteltével azonnal szétköltöztek, amint lehetett.

A TMZ tegnap  azt tette közzé, hogy a sztorinak sajna nem lett ezzel vége, de mondjuk ez se túl meglepő, hiszen valamilyen szinten nyilván zakkant egy olyan személy, aki jelentkezik egy olyan tévéműsorba, ahol egy vadidegennel kell összeházasodnia. Nem lehet pontosan tudni, hogy mi történt Castro és De Nino között, de napvilágra kerültek bírósági papírok arról, hogy a feleség távoltartási végzést kért a férj ellen. Azaz De Nino olyan komolyan zaklathatta/fenyegethette Castrót, hogy a nőnek bírósághoz kellett fordulnia, hogy tiltsák meg, hogy a férfi (ex)neje közelébe menjen.

Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a három összeboronált párból a másik kettő együtt maradt a műsor felvétele után is, de ez a távolságtartási végzés így is borzasztóan kínos az A&E-csatornának. Meg főleg azoknak a pszichológusoknak, akik úgy látták, hogy ez a két személy pont egymáshoz illik.