Nem sokkal ezelőtt a 40 éves Shane Graves 212 kilós volt, 32 éves menyasszonya, a sclerosis multiplexszel élő Marissa Schnell pedig 115 kilót nyomott. Floridában éltek, és egy könnyűzenei koncerten jegyezték el egymást hét éves kapcsolat után, már ki is tűzték az esküvő időpontját. De persze karcsúsított menyasszonyi ruháról szó se lehetett, sőt, az ifjú pár átölelni sem tudta egymást, annyi volt rajtuk a túlsúly. Ezért úgy döntöttek, hogy jelentkeznek egy Extreme Makeovers című átalakítós realitybe, hogy sürgősen és drasztikusan lefogyasszák őket az esküvőre. Hát a terv csak részben sikerült.

Graves, a vőlegény volt már egyszer házas, de az a kapcsolat nagyon rossz véget ért. Aközben kezdett el hízni, miközben a válóper folyt a feleségével és a gyerekek láthatásáért küzdött. A per során az derült ki, hogy a lánya vér szerint nem is az ő lánya. Schnell is borzasztó helyzetben volt, mert fel kellett dolgoznia, hogy édesapja öngyilkos lett, és hogy a gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálták nála. Kapcsolatuk új értelmet adott mindkettejük életének, de fogyni ezután se fogytak le, egészen a tévéműsorig.

Az Extreme Makeoverben dolgozó szakértők azt a célt tűzték ki eléjük, hogy 90 nap alatt kettejüknek összesen 90 kilót kell lefogynia. Ez tényleg extrém: fejenként fél kiló fogyás naponta. De elképesztően kemény edzésekkel és szigorú étrenddel összejött, még két kilóval túl is teljesítették a tervet.

Az örömben beszéltek egy esküvőszervezővel, aztán mindketten hazautaztak szülővárosukba egy pár napra – addig annyira függtek egymástól, hogy még sose voltak külön ilyen hosszú ideig. Schnell ekkor meglepve tapasztalta, hogy egyedül is képes szembenézni a problémáival, sőt, boldogabbnak érzi magát úgy, hogy vőlegénye nincs mellette. Már az esküvőkor kellett volna csak találkozniuk, de a menyasszony kérte, hogy beszéljenek egymással – persze a reality kamerái ezt is vették.

Schnell megmondta ekkor Gravesnek, hogy hét év után szakítani szeretne és egyedül szeretne élni, mert a fogyással párhuzamosan magára talált. A férfi azt mondta, hogy elfogadja a döntést, csak azt szeretné, hogy Schnell boldog legyen – remélhetőleg ő sem fog újra hízni kezdeni, mint amikor előző kapcsolata véget ért.