Amióta Charlize Theron és Sean Penn szakítottak, arról megy a pletyka, hogy a kapcsolatuk szellemizálással ért véget. Ne nézzen így, illetve csak nyugodtan, mi is meglepódtünk ezen a kifejezésen. Azt jelenti, hogy a másik felet nem keressük, nem reagálunk a hívásaira, üzeneteire, tehát egyszercsak soha többé nem állunk szóba vele, úgy, hogy nem figyelmeztettük előre.

Azt nem állítjuk, hogy Theron tényleg így szakított Pennel, de kettejük miatt most mégis felkapták a témát. Tényleg, még a New York times is foglalkozik vele egy kamukomoly cikkben.

Az UrbanDictionary szerint már 2006-ban is használták ezt a kifejezést arra, hogy valaki bejelentés nélkül eltűnik, megváltoztatja a tervet, vagy csak szimplán megkukul. 2013-ban pedig pontosan ugyanerre mondták, mint amivel most Theront gyanúsítják. (Igaz, az oldal szerint jelent még egyebet is, így például olyan sokáig bent tartani a füves cigi füstjét, hogy nem is látszik, illetve dugás közben helyet cserélni egy haverunkkal, majd beintegetni az ablakon.)

Na de a legfontosabb kérdés: milyen dolog már ez?

Azért olyan érdekes ez a jelenség, mert egyfelől iszonyú nagy bunkóság, másfelől teljesen érthető dolog. 

Mindenki megérdemli, hogy tiszteletben tartsák a méltóságát, és ha valamiért szakítani akarnak vele, akkor legalább tisztázzák vele a dolgot. Legalább valamilyen üzenet formájában, tudatva vele, hogy ennek itt vége, nem akarom tovább, szevasz. Szóval egyszercsak eltűnni nagyon, nagyon udvariatlan viselkedés. (Ami a másikban akár azt a gyanút is keltheti, hogy mondjuk csúnya baleset ért minket, vagy meghaltunk, vagy bármi efféle.)

Másfelől mindenki megérdemli, hogy rendesen bánjon vele az, akit szeret, de ez nem mindig van így. Mindenkit nagyon sokféleképpen meg lehet bántani, neadjisten halálra rémíteni, esetleg zaklatni, tehát kevés fantáziával megáldott emberek is el tudnak képzelni olyan szituációt, amelyben az azonnali és visszavonhatatlan hírzárlat mellett döntenének. Akár fizikai bántalmazás nélkül is.

Mit gondol a ghostingról?

De van egy másik kérdésünk is.

Hogy áll a szellemesdivel?

Ön is tudna mesélni az egyszercsak szó nélkül felszívódó nőkről/férfiakról?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.