A Daily Mail úgy tálalja az alábbi sztorit, mintha egy egyre erősödő trend jele lenne – hát erre nem vennénk mérget, de persze simán lehet, hogy végülis igazuk lesz. Az kétségtelen, hogy a távkapcsolatok egyre gyakoribbak, de most valahogy sikerült találni egy olyan párt, akik soha nem éltek együtt, mégis összeházasodtak, és most tudatos döntéssel gyereket vállaltak, a nő már terhes is. És továbbra sem tervezik, hogy összeköltöznek, pedig ennél távolabb tényleg csak akkor lakhatnának egymástól, ha egyikük kiköltözne az űrbe: Laura Husson Angliában él, férje, Chris Husson pedig Új-Zélandon. A helyzet leglényegesebb részleteit alább foglaljuk össze, a párról fotókat pedig a Daily Mailnél nézhet meg.

Szóval a férj most 38 éves, a feleség pedig 35. Chris Husson szintén brit születésű, de 19 évesen disszidált Új-Zélandra. Ott lett egy felesége, született két fia, aztán elvált, de a gyerekek neveléséből továbbra is aktívan kiveszi a részét. 2010-ben egy keresztelő kedvéért hazalátogatott Európába. A sors úgy hozta, hogy későbbi második felesége, Laura is pont ott volt az ünnepségen.

Azt mondják, első látásra egymásba szerettek, eltöltöttek néhány szép órát egymás társaságában, aztán megállapodtak, hogy soha többet nem veszik fel egymással a kapcsolatot, mert minek vennék, ha kb. 17 000 km-re laknak egymástól. Csakhogy a férfi három hétnél nem bírta tovább a fogadalmat, megkereste későbbi feleségét e-mailen keresztül, és amikor már fél éve tartották a kapcsolatot az interneten, meg kellett állapítaniuk, hogy ebből az ismeretségből távkapcsolat lett.

15 hónap elteltével találkoztak újra élőben, amikor Chris Husson megint Angliába utazott, ez már 2012-ben volt. Ezek után a nő kezdett kiutazgatni a szerelméhez Új-Zélandra. A későbbi Laura Hussonnak egyébként szintén vagy egy gyereke egy korábbi házasságból, szóval mindig akkor utazott, amikor kislánya úgyis az apukánál volt.

2013-ban a férfi megkérte a nő kezét, és tényleg össze is házasodtak, pedig fel sem merült, hogy összeköltöznek, hiszen a gyerekeiket egyikük sem szeretné kiszakítani a megszokott környezetéből, és főleg nem elszakítani a másik szülőtől.

Szóval ez a távkapcsolat a következő 5-6 évben mindenképpen távkapcsolat marad, amíg Chriss Husson fiai be nem fejezik az iskolát Új-Zélandon, de Laura Husson mégis azt mondta, hogy ha már újra férjhez ment, nem szeretné, hogy kislánya egyke maradjon. Így aztán tavaly szeptemberben úgy döntöttek Hussonék, hogy gyereket vállalnak.

Ön szerint?

Laura Husson most a hetedik hónapban van, azt mondta, nem akarták megvárni a gyerekvállalással azt az 5-6 évet, amíg a férje odaköltözhet Nagy-Britanniába – bár azért nyilván örülne, ha nem kéne ennyit várni.

Azt tervezik, hogy legfeljebb 12 hetenként mindenképpen találkoznak személyesen, a találkozók közötti 2-3 hónapra meg marad a Skype (vagy Facetime). Ha valami drasztikus változás nem áll be, a születendő gyerek 5-6 éves koráig többet fogja látni az apját a képernyőn, mint személyesen. Hát a Daily Mail szerint ez trend lesz a jövőben. Hm.