Ennek a posztnak a főszereplője bizonyos Chelsea Jade, aki 28 éves és Belfastban él. Chelsea fiúnak született és néhány évvel ezelőtt még Jonathanként ismerte, aki ismerte. De nem sok barátja volt ekkoriban, Jonathan ugyanis sehova se illett be, a fiúk és a lányok is csak zaklatni tudták, míg végül a srác rájött, hogy ő nem meleg, hanem transzszexuális.

Az utóbbi két évben már nőként él, női hormonokat is szed, és legnagyobb örömére talált is magának egy barátot. Craig Spence autókat árul, imádja a focit, nagyon szereti Chelsea-t, akinél mellesleg négy évvel fiatalabb. És ami a legszebbnek tűnt eleinte az egészben: egyáltalán nem okoz neki gondot, hogy elfogadja azt, hogy barátnője fiúnak született. Hogy miért teszi túl magát ezen meglepően könnyen? Ezzel kapcsolatban Chelsea-re várt egy elég kemény meglepetés.

Öt hónapja tartott a kapcsolat Chelsea és Craig között, amikor a lány abba botlott az interneten, hogy barátja egy társkeresőre korábban olyan képeket töltött fel magáról, amin miniszoknyát és tűsarkút visel. A srác először azt mondta, hogy ez csak egy szexuális fétis, de pár héttel később kiderült az igazság: a srác azt mondta, ő is nőként szeretne élni.

Chelsea-nek nem lehetett ezt túl könnyű feldolgozni, tekintettel arra, hogy ő szexuálisan nem vonzódik a nőkhöz, ezért nyilván nem vágyott arra, hogy barátja nővé változzon. Chelsea egy nyilatkozatában így írta le, hogy mit érzett ekkor:

Sokkolt a dolog, mert előtte még csak nem is említette, hogy vonzanák a női ruhák. Hosszú évek szenvedése után végre volt egy tökéletes, normális életem – erre hirtelen minden megkérdőjeleződött. Azért is meglepődtem, mert annyira jól titkolta. Elég férfias srác volt ő, focizott is.

A srác azonban úgy döntött, hogy elindul azon az úton, hogy Craigből Carlává változzon, és barátnője arra gondolt, hogy amennyi mindenen keresztülment korábban, ő tudja a legjobban, milyen fontos, hogy az ember mellett ilyenkor kiálljanak a szerettei. Úgyhogy szakításra nem került sor, sőt, a szexet sem hagyták abba, bár Chelsea akkor nem vonzódik partneréhez, amikor nőnek van öltözve.

Craig már szintén elkezdte a hormonkezelést, de egyelőre a nemváltoztató műtéten még egyikük sem esett át. Az esküvőt viszont már tervezik, februárban Valentinkor Chelsea volt az, aki egy csokitortába gyűrűt rejtett, és megkérte Carla kezét. Azt mondják, egyszer gyerekeket is szeretnének. Alább egy videót is megnézhet róluk.