A legtöbben úgy vannak vele, hogy egy szakítás után látni se akarják többet az exüket. Rengeteg érettséget, magabiztosságot és türelmet kíván az, hogy az ember egyáltalán képes legyen normálisan szóba állni az exével egy szakítás után. Amit meg a fenti pár végigcsinál, annál keményebbet nehéz elképzelni. Nemhogy szóba állnak egymással, hanem leülnek, és az alábbi kérdések segítségével kapcsolatuk legszebb és legfájdalmasabb pontjait beszélik végig. Természetesen nem megy nekik könnyek nélkül, és ha ért angolul, önnek is ajánljuk a videót, mert biztos, hogy nagyon erős érzelmeket fog kiváltani önből is a felvétel.

Adódik a kérdés, hogy mi értelme van annak, hogy az ember ezeket a sebeket feltépje, hogy újra végigélje a fájdalmat, ráadásul úgy, hogy az egészet videózza valaki és felteszi az internetre? Őszintén szólva ezt mi se igazán értjük, de azért reméljük, a pár keresett valamennyi pénzt azzal, hogy ennyire intim dolgaikat a nyilvánosság elé tárták.

Nem csak ők tették ezt egyébként. Van ez a The And nevű, ööö, projekt, és a website-jukon 30 párról lehet hasonló videókat megnézni. Nem mindegyik páros egymás exe, vannak éppen funkcionáló párkapcsolatok is, de haverok és testvérek szintén. A honlap által kiadott sajtóközlemény szerint ez egy

intim dokumentumfilm-sorozat, ami úgy próbálja feltárni a modern kapcsolatok dinamikáját, hogy a nézőt igazi párok érzelmi udvarába vezeti be.

Aki ettől okosabb lett, azt irigyeljük, a tény mindenesetre az, hogy a kapcsolatboncolgató kérdésekből egyrészt meg lehet nézni valamennyit a The And honlapján, másrészt meg is lehet belőlük venni egy társasjátékot, ha valaki tényleg az életben is ki szeretné próbálni ezt a kérdezős-lelkizős dolgot valakivel.

Végülis ha létezik olyan kérdéssor, ami arra jó, hogy szerelmet csiholjon idegenek között, akkor lehet egy olyan kérdéssor is, ami segít boncolgatni egy már meglévő kapcsolatot. Más kérdés persze, hogy ki mennyire szereti az ilyen lelkizést – hiszen más magánéletét és érzelmeit figyelni mindig lenyűgöző, de a saját lelki életünkkel kapcsolatosan megnyílni már nem feltétlenül mindenki kedvenc hobbija.

A kétrészes videón látható pár mindenesetre a következő kérdéseket teszi fel egymásnak. Gondoljon most arra az exére, akivel a legtöbb ideig volt kapcsolatban! (A film szereplői hét évig voltak együtt.) Ön szeretné hallani a válaszokat ezekre a kérdésekre? Hajlandó lenne rájuk őszintén válaszolni, ha az exe feltenné őket önnek?

  • Miért csaltál meg olyan sokszor?
  • Gondolj az első alkalomra, amikor találkoztunk! Mire emlékszel?
  • Mit értékelsz a legtöbbre a dolgokból, amiket együtt, párként csináltunk?
  • Mi a legszebb emléked az együtt töltött időből?
  • Ha megváltoztathatnál valamit a kapcsolatunkban, mi lenne az és miért?
  • Ha egyvalamire figyelmeztethetnéd a következő barátomat/barátnőmet velem kapcsolatban, mi lenne az?
  • Ki a hibás azért, hogy vége lett a kapcsolatnak?
  • Miért nem volt kapcsolatod azóta, hogy szakítottunk?
  • Szerinted össze kéne még jönnünk egyszer?
  • Miért akarod, hogy a szakítás után barátok maradjunk?