Van egy olyan randizós app, hogy Hinge. Ön ismeri? Valószínűleg nem, mert aki mobiltelefonról akar társat keresni, az manapság általában a Tindert használja. Hát ez is valami olyasmi, csak szorosabban kapcsolódik a Facebookhoz és elsősorban az ismerősi körből válogat. A Hinge készítői most megelégelték, hogy nem ismeri őket senki, úgyhogy csináltak egy elég érdekes kutatást, hogy legyen mit írni róluk. Az eredményeket a Buzzfeed tette közzé először. Nézzük csak!

Elsősorban a csajozós dumákat vizsgálták, azaz azt, hogy milyen szöveggel érdemes megszólítani a nőket egy ilyen cseten – nyilván olyannal, amire érkezik válasz. Hogy egzakt módon lehessen vizsgálni a dolgokat, azt csinálták a felméréshez, hogy a júzerek 22%-ának az appjába beletettek 100 előre megírt mondatot, amit beszélgetés indításához használhattak. Aztán egy hónapig mérték, hogy melyik dumára hány százalékban jön válasz és milyen gyorsan.

Máris itt a száz mondatból az öt legjobb, amikre nyilván sokkal nagyobb arányban jött válasz, mint egy sima hellóra vagy mizura, amivel a férfiak (vagy akár a nők) általában kezdeni szokták a beszélgetéseket ezeken az appokon. A legnépszerűbb csajozós dumára 31%-kal több válasz jön, mint egy sima odaköszönésre. Szóval ha ön meg szeretne szólítani valakit egy társkeresőn, jobban teszi, ha valami ilyesmivel kezdi (kiváltképp akkor persze, ha az illető amerikai, hiszen a felmérésben amerikaiak vettek részt):

Frissítés

Olvasóink mindent tudnak, ezt is, meg is írták nekünk: a mimóza egy pezsgőkoktél, itt arról van szó. Köszönjük!

  1. Két igazság, egy hazugság; vigyázz, kész, jöhet!
  2. Vasárnap mi a legfontosabb: edzés, alvás vagy agresszív mimózák? (Ezt az utóbbit mi se értjük, honnan jött. Nyilván pont ezért válaszoltak rá olyan sokan.)
  3. Melyik a jobb felfedezés: a Netflix vagy az avokádó? (Mondjuk a Netflix internetes film- és sorozatközvetítő itthon nem túl elterjedt, úgyhogy mi ezt itthon behelyettesítenénk valami egyébbel.)
  4. Katy Perry vagy Taylor Swift?
  5. Mi a kedvenc reggelid: palacsinta, gofri vagy alvás délig? (Az első két dolog olyasmi, amit Amerikában gyakran esznek reggelire – nálunk valami péksüteménnyel kéne behelyettesíteni valószínűleg.)

Hát ez már önmagában sem semmi, az érdekes viszont az, hogy a pasik nem igazán találják el, hogy mire fog jönni válasz a nőktől. Ugyanis megnézték, hogy a férfiak a 100-ból melyik 5 előre megírt dumát használták a leggyakrabban, és a listán a legjobb 5-ből csak kettő szerepel, és azok se túl jó helyen.

Ezek szerint ha a férfiaknak szinte a szájukba van adva, hogy mit kéne mondani, akkor is  a bénább lehetőséghez fordulnak a leggyakrabban. Szóval ezzel az öt dumával próbálták a leggyakrabban leszólítani a nőket:

  1. Helló! Hogy vagy?
  2. Írd le három emojival, hogy milyen vagy!
  3. Vasárnap mi a legfontosabb: edzés, alvás vagy agresszív mimózák? (Na ezt eltalálták, ez tényleg ott van a legjobb öt között)
  4. Milyen heted van?
  5. Két igazság, egy hazugság; vigyázz, kész, jöhet! (Ez meg a legjobban működő csajozós duma, mégis megelőzi négy másik a leggyakrabban használtak listáján.)

És még egy érdekesség a végére: a nők a jelek szerint 40%-kal nagyobb eséllyel válaszolnak, ha a megszólító mondatnak valahogy köze van a kajáláshoz. Még hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út...