Két olyan személytől mutatunk ma tanácsokat, mindegyiküktől négyet-négyet, akik amerikaiak és az online társkeresésben állítólag nagyon jók. Egyikük nő, a másikuk férfi, úgyhogy mindenképpen mindenki talál majd valami hasznosat, még ha nem is feltétlenül most halljuk először az összes tippet, amik ezek ketten olyan nagy hatásfokkal alkalmaznak a gyakorlatban.

Lauren Urasek

Lauren Urasek New Yorkban lakik és profi sminkesként dolgozik, amivel valószínűleg megtestesíti azt az életformát, amiről elég sok tizen- és huszonéves nő ábrándozik a világban. Ráadásul sikere is van a férfiaknál. Mondjuk nem úgy, hogy van egy fantasztikus barátja, aki borzasztóan szerelmes belé, hanem úgy, hogy neki írnak a legtöbben az OKCupid nevű társkeresőn.

Szóval bizonyos szempontból ő a legsikeresebb, mert ő kelti fel a legtöbb férfi figyelmét, csak aztán ezek szerint mindig úgy alakul, hogy a dologból nem lesz igazi párkapcsolat. De nem baj, a figyelemfelkeltés már félsiker, nézzük, ő hogy csinálja a Cosmpolitannek adott interjúja szerint.

1. Kell egy teljes alakos fotó, ami valósághű, de azért előnyös. Urasek figyelmeztet a helyes pózolásra, azaz hasat be, mellet és feneket meg ki, de mi azért szólnánk, hogy ezt valószínűleg érdemes gyakorolni is, mert amikor a pózolás túlmegy egy bizonyos határon, akkor inkább nevetséges, mint szexi. Ha valakiről ordít, hogy éppen ezerrel húzza be a hasát, akkor arról azt fogjuk gondolni, hogy biztos nagyhasú(nak gondolja magát), nem azt, hogy milyen karcsú.

Mindenesetre előnyös, ha a képen mások is szerepelnek, hogy lehessen látni, hogy az embernek van élete meg vannak barátai és ismerősei, de persze nem szabad éppen flörtölni ezekkel az emberekkel, sőt, az is jó, ha az ő arcuk nem látszik a képen.

2. Kell egy beszélgetésindító fotó. Azaz egy olyan kép, amin az ember éppen csinál valamit, van valahol, amin történik valami, ami tartalmaz valamit, amire rá lehet kérdezni. Egy sima, fehér hátteres szelfiről nem lehet sokáig beszélgetni, de ha képen látszik, hogy az embernek van valami hobbija, ha volt egy érdekes országban, stb., akkor jobb az esély, hogy nem egy uncsi „helló”-val fog indulni az ismerkedés. Egy jó példa az alábbi kép, aminek kapcsán rögtön felmerül, hogy miért van hokihoz öltözve.

3. Szelfizzünk jól. Szóval tilos bezoomolni, mert attól rosszabb lesz a kép minősége, és sajna az Instagram filterjei sem előnyösek a társkereséshez. Nem mindig ugyanabból a szögből fotózzuk magunkat, mert így az összes képünk ugyanolyan lesz, ami béna, és szemmagasságnál csak egy kicsit legyen magasabban a fényképező, mert egyébként lotyós dekoltázsbafotózás lesz a végeredmény. Plusz keressünk olyan helyeket, ahol jók a fények, például egy áruház sminkelős osztályát.

A photo posted by Lauren Urasek (@loandthecosmos) on

4. Tükrös fotókkal csínján! És ha már az ember mindenképpen ragaszkodik a tükörből készített szelfikhez, vigyázzon, hogy a háttérben ne legyen rendetlenség (vagy éppen terhességi teszt), és lehetőleg legyen valami a képben, amitől különleges lesz az a fotó.

Andy Mizrahi

Az alábbi fiatalember pedig azzal került be a lapokba, többek között a People magazin legszexibb tinderezői közé, hogy állítólag egész New Jersey-ben nincs más férfi, aki olyan sok nőnek jönne be a Tinderen, mint ő. Az alábbi videót ön vagy vonzónak, vagy nevetségesnek, vagy irritálónak fogja találni, esetleg ezek valamely kombinációjának, az biztos, hogy Mizrahi a következő négy dolgot árulja el benne sikere titkáról. Azaz ha ön is ilyen csajozási babérokra vágyik, akkor a következőkről kell gondoskodnia.

1. Karizma. Egy férfi legyen karizmatikus Mizrahi szerint. Ő például attól karizmatikus, hogy elő tudja adni a We Are the Championst Freddie Mercury-nak öltözve úgy, hogy maga énekel és zongorán kíséri magát, amit mondjuk tényleg irigyelünk tőle egy kicsit.

2. Magabiztosság. Az amerikaiak imádnak mosolyogni, ezt már rég tudjuk, és Mizrahi sem kivétel. Ő azt mondja, attól vonzó, hogy magabiztos és mindig mosolyog. Magabiztosan mosolyog. Értsd: nem idiótán mosolyog, hanem magabiztosan mosolyog. Ezt se egyszerű megtanulni és élőben kivitelezni, de elvileg lehetséges.

3. Jó marketinges. Mizrahi azt is mondja, hogy szerinte azért jön be ennyi nőnek a Tinder-profilja, mert ő egy jó marketinges. És amikor ezt mondja, akkor nem a munkájára gondol, hanem arra, hogy jól tudja önmagát reklámozni. Azaz sokat van kamera előtt, hozzá van szokva a szerepléshez és jól is csinálja, de mondjuk ehhez még hozzátennénk, hogy valószínűleg vissza is nézi magát szereplés után és remélhetőleg levonja a következtetéseket. Valamint csomót kísérletezett a hajával meg a ruháival, úgyhogy jól tudja, hogy mi áll neki jól és mi nem, tehát mindig úgy öltözködik, hogy a lehető legvonzóbb legyen, de közben az alkalomnak is megfeleljen.

4. Mi kell a profilra? Szerinte is kell egy szelfi/arckép, kell egy teljes alakos kép, aztán van neki egy olyan fotója is, ami valami vicceset csinál, egy olyan, amin nevet, és a legfontosabb, hogy egy olyan is van, amin egy kiskutyát tart. Nem kell, hogy az embernek legyen kiskutyája, elég, hogy legyen egy fotója kiskutyával. Fontos, gyakorlatban használható csajozási tanácsot akart? Hát tessék: szerezzen valahonnan egy kiskutyát, fényképezkedjen (vagy fényképeztessen) vele és használja a fotót az online nőkeresőkön.

Szívesen.