Négy rövid történetet mutatunk önnek ebben a posztban, az első kettő egy-egy lánykéréssel kapcsolatos, a második kettő pedig egy-egy esküvőt mutat be. Változó mértékben megható és jópofa mindegyik, kezdve a 28 éves Lee Piddington akciójával, aki még karácsonykor találta ki, hogy 29 éves barátnőjének, Kirsty Bailey-nek megkéri a kezét. Kért hozzá egy kis segítséget.

1.

Bizonyos Geoffrey Ward, művésznevén Sandman homokbarajzolással foglalkozik. Őt kereste meg Piddington, és Ward bele is írta Torquay városában a strand homokjába a lánykérő üzenetet a boldog karácsonyt kívánó barázdák mellé. A vőlegénynek ezután nem volt más dolga, csak másnap azt javasolni, hogy sétáljanak pont afelé a partszakasz felé – így lett, meg is volt a lánykérés, mindenki boldog.

(Mondjuk vagyunk olyan gonoszak, hogy ünneprontó módjára megjegyezzük legalább zárójelben, hogy azért volt már olyan lánykérő is ebben a blogban ugyanebből a homokbaírós műfajból, aki nem másra bízta a piszkos munkát, hanem maga végezte el.)

2.

A második sztori is Nagy-Britanniából érkezett, ez egy videó, méghozzá egy jól ismert műfajból: egy srác filmes lánykérővideót csinált, amit a lánynak a megismerkedés helyszínén vetített le a srác meglepetésként. A legjobb az egészben: a videó egyik részlete a Csillagok háborújára utal, és a lány édesapja Darth Vaderként jelenik meg. Egy kis lézerkardorzás után persze alulmarad a vőlegénnyel szemben, így kénytelen megadni az áldását a házasságkötéshez.

3.

A harmadik sztorihoz megint fotóink vannak, nem is kell hozzájuk túl sok kommentár. Alapvetően a nyár számít az esküvők szezonjának, de azért egy téli esküvő is tud borzasztóan szép lenni. Főleg, ha az ember egy olyan helyen van, ahol biztosan van sok szép hó. Ez igaz többek között Murmanszkra is, ami valószínűleg egy olyan város, amit ön még nem hallott a romantikával egy lapon emlegetni. Ezért olyan meglepő, hogy mennyire szépek az itt, mínusz 27 fokban készült fotók – az oroszokat általában rossz ízlésük miatt szoktuk emlegetni, hát most visszamenőleg elnézést kérünk.

Ha a fotóból nem lenne egyértelmű: amennyiben ön a cukiságot keresi ebben a posztban, akkor szólunk, hogy a fenti képsorozatban van!

4.

És végül nézze meg azt az esküvői táncot is, amit a címben emlegetünk. Erre Új-Zélandon, Hamilton városában került sor, ahol az ifjú pár számára a vőlegény rokonai mutattak be egy hakát – a gesztus azonban elsősorban a maori felmenőkkel rendelkező menyasszonynak szólt. A haka a maori őslakosok hagyományos tánca, és harci elemekből épül fel, ezért nagyon illik például sportmérkőzésekre.

De ezen az esküvőn is teljesen a helyén volt a haka, igaz, ez a koreográfia egészen pontosan arról szól, hogy egy édesapa arra bátorítja fiát, hogy legyen úrrá problémáin. Igen, az arckifejezések és kiáltások a tánc részét képezik – érdemes megnézni.