105 nemvékony menyasszony megmutatja a ruháját

2016.01.27. 16:51

A fenti videót a DailyDoton találtuk, akik most készítettek interjút a Lolly Likes Fatshion című blog skóciai készítőjével. Amint az az oldal címében is benne van: itt kövérek divatjáról van szó, és különösen nagy sikert aratott az a tavaly elindított kezdeményezés, amiben ez a bizonyos Lolly saját esküvői ruhájához kért ötleteket olvasóitól.

Lehet, hogy ön gondolt már erre, lehet, hogy nem: tény, hogy ha valaki esküvővel, menyasszonyokkal kapcsolatos dolgokra keres rá az interneten, csak karcsú nőkre szabott ruhákat lát, illetve azt, hogy mennyit kell fogyni ahhoz, hogy az ember férjhez mehessen. Szinte úgy tűnik, mintha a nem vékony nők nem is mehetnének férjhez, mintha a túlsúlyos férfiak nem nősülhetnek. Hát pedig de – ez mondja ez a bizonyos Lolly és ez látszik a hozzá beküldött képekből készült videón is.

Kapott ugyanis rengeteg választ és fotót túlsúlyos menyasszonyoktól, hogy ők milyen ruhában mentek férjhez, ezek közül 105 látható a fenti videón vagy képsorozatként itt. Elég beszédes összehasonlítani ezeket a képeket azokkal a fotókkal, amikor egy divattervező próbálta meg teltebb nőkkel bemutatni esküvői kollekcióját – teljesen más kategória a kettő.

Két idézetet hadd emeljünk ki az interjúból. Egyrészt azt, hogy Lolly így foglalta össze a helyzetet:

A plus size/kövér embereknek nagyon fontos, hogy pozitív fényben is láttassák őket. Hogy az emberek lássák, hogy a kövérek ugyanolyanok, mint a vékonyabbak. Mi is szeretünk, házasodunk, szexelünk, családot alapítunk. Mi is szépek vagyunk és ugyanolyan jogunk van egy tökéletes naphoz, mint mindenki másnak. Nem szabadna, hogy gond legyen, hogy plus size/kövér emberek számára is elérhető legyen minden, ami egy esküvőhöz kell, de sajnos az.

Másrészt pedig Lolly egyik olvasója elküldte a saját esküvői fotóját, amiről kiderül, hogy bár ő maga túlsúlyos, férje nem az. Ezt fűzte hozzá:

Az egyik dolog, amin nagyon sokat stresszeltem az esküvőmmel kapcsolatban: hogy az emberek hogyan fognak ránk nézni, a férjemre és rám. Az teljesen tabu, hogy egy nő nagyobb legyen, mint a vőlegénye. Őszintén azt kell mondjam, hogy ilyet sose láttam még semmilyen magazinban vagy tévéműsorban, illetve egyáltalán bárhol a médiában nem volt még soha ilyesmi pozitív színben feltüntetve. A társadalom nagyon sok mindenre azt mondja, hogy azt nekem nem szabad, de Lolly blogja segít áttörni a falat és bebizonyítani, hogy de igenis szabad.