Miriam Steiner Washingtonban él, ebben az évezredben az első randija most a napokban volt, készült is róla egy borzasztó jó kép, ami a Today című oldalon jött szembe egy borzasztó aranyos sztorival együtt. Steiner azért nem nagyon randzigat mostanában, mert 93 éves, a férje 1999-ben halt meg és ugye mondjuk a tinderezés már csak azért sem opció, mert nehogy okostelefonja, még egy e-mailcíme sincs a néninek, autója se, vezetni se tud. Hogy jött össze mégis a randi és kivel? A részletek a kép alatt.

Szóval Steiner beült valahova pár nappal korábban, és nagyon szimpatikus lett az ott dolgozó pincérnőnek. Ez a pincérnő volt az, aki azt mondta a néninek, hogy igazán randizhatna egy jót a nagypapájával – mármint a pincérnő nagypapájával. Ez a nagypapa bizonyos Harold Sharlin, 90 éves, szintén nehezen mozog és törzshelye egy Politics and Prose nevű könyvesbolt, amiben van kávézórészleg is.

Steiner úgy gondolta, hogy ugyan nem hiányzik neki egy újabb férfi az életéből, amióta a férje elhunyt, azért ezt miért ne próbálná ki, mi vesztenivalója lehet...? Szóval belement a pincérnő ötletébe, megadta a telefonszámát és Sharlin másnap fel is hívta, és megszervezték a randevút.

A bácsi meg is mondta a törzshelyén, hogy képzeljék, most randija lesz, és a személyzet addig olvadozott a boldog pártól, amíg meg nem kérték tőlük, hogy hadd fotózzák le és tegyék fel őket a Facebookra. Szép lassan elkezdtek jönni a megosztások, aztán mostanra már tényleg az egész világot bejárta a randi története, de a nénit egyáltalán nem lepi meg, hogy az emberek érdeklődnek a történetük iránt. Ezt nyilatkozta ugyanis:

Ez egész nagyon szokatlan. Mind a ketten betöltöttük a kilencvenet. Mindketten mozgáskorlátozottak vagyunk. Egyikünk sem vezet. Nem könnyű idős korban ismerkedni, de nekünk is szükségünk van erre, ugyanúgy, mint a társadalombiztosítási ellátásra. Remélem, az emberek nem felejtik ezt el.