Tegnap jelent meg a hír, hogy Indiában egy 70-en túli asszony most szülte meg első gyerekét – azóta újabb fotók is érkeztek és egyre több részlet kerül nyilvánosságra erről a rendkívüli párról.

A férj neve Mohinder Singh Gill, anyakönyvi kivonata szerint 1937. április 12-én született, azaz jövő tavasszal már a nyolcvanat fogja betölteni. Feleségéről, Daljinder Kaurról azonban nincs anyakönyvi kivonat, úgyhogy, amint ez Indiában relatíve gyakran előfordul, nem lehet bizonyosan tudni, hogy az asszony hány éves. Azt mondja, férjénél 7-5 évvel lehet fiatalabb, azaz hetven körül lehet, az orvos taksálta 72-re a korát.

Az viszont biztos, hogy házasságuk 46 éve tart, és az is, hogy rengeteg problémájuk volt a gyermektelenség miatt. Náluk ugyanis India északi részén Isten átkának tartják, ha valakinek nem születik gyereke, ezért gyakran megszólták őket – amikor végleg elegük lett ebből, akkor örökbe fogadtak egy kisfiút. Ez valamikor a '80-as években volt.

A kissrác közben természetesen felnőtt, és egyszer csak úgy döntött, hogy köszöni, de elmegy továbbtanulni az USA-ba. Azóta nem látták. (Talán majd most, hogy nevelőszülei bekerültek a hírekbe!) Az asszonyság azt nyilatkozta, ebben az időszakban üresnek és magányosnak érezte magát.

Mivel Indiában 45 évnél idősebbek nem fogadhatnak örökbe a törvény szerint, az újonnan gyermektelenül maradt pár úgy döntött, hogy lombikbébit szeretne, erre ugyanis nincs hivatalos korhatár. Azonban földművelésből élnek és nem volt elég pénzük. Ráadásul Gillnek nem járt örökség édesapja után, ugyanis akinek nincs gyereke, az örökséget sem kaphat náluk. A férfi kénytelen volt bírósághoz fordulni a jussáért, és végül is megnyerte a pert, így lett végül idős korára saját földje, ebből pedig némi tőkéje.

Az asszonynak donor petesejtjét ültették be, a harmadik próbálkozás lett sikeres. A doktor előzőleg azt állapította meg, hogy Daljinder Kaur rekordmagas kora ellenére teljesen egészséges, nem jelent számára nagyobb kockázatot a terhesség, mint mondjuk egy negyvenes nőnek. Ugyan a baba csak két kilós volt, amikor világra jött most áprilisban, mégis teljesen egészséges ő is.

Az asszony úgy érzi, a gyermek végre minden gondjukat megoldotta, csak most, öreg korára lett végre teljes az élete. A kis Armant alapvetően egyedül gondozza, de azt mondja, úgy érzi, tele van energiával, és azért néha az apuka is besegít. Az édesapától a következő nyilatkozatot idézik a források:

Az emberek azt mondják, mi lesz a babával, amikor mi már nem leszünk. De én teljes mértékben bízom Istenben. Isten mindenható és mindenütt jelen van, mindenről gondoskodni fog.