Az alábbi videó főszereplője az amerikai Chris McKinlay, aki sok mindent megerősít, amit a mi férfiolvasóink is szoktak mondani: a társkeresőn nem írt neki senki, ha ő írt, arra meg nem válaszoltak a nők, reménytelen minden. Nem jött össze semmi és az egésznek semmi értelme nem volt.

A 35 éves matematikus konkrétan az OK Cupid nevű oldalon próbálkozott, ahol mindenféle kérdéseket kell megválaszolni, és a rendszer egy komplikált algoritmus szerint a válaszok alapján ajánlgat olyan partnerjelölteket, akikkel lehetőség szerint minél magasabb százalékos az egyezés. Szóval a fiatalember próbálkozott, próbálkozott, de nem ment semmire.

Viszont egészen véletlenül éppen nagy mennyiségű adatoknak szuperszámítógépekkel való feldolgozásából PhD-zett, úgyhogy gondolt egyet, hogy miért ne alkalmazhatná a szakterületét a magánéletére is, és nekiállt visszafejteni, hogy az OK Cupidot használó nők milyen válaszokat adnak, illetve milyeneket szeretnének hallani a férfiaktól. McKinlay a feladatot elég nagy hatásfokkal teljesítette...

Álfelhasználókat fejlesztett ki és állított munkába, hogy gigantikus mennyiségű adatot bányásszanak neki az OK Cupid női felhasználói közül azokról, akik őt nagyjából érdekelték, aztán ezt a rengeteg adatot elemezgette. Ebből pár hónap alatt rájött, hogy mit kell ahhoz mondani, hogy kb. 30 000 nő számára ő legyen a legelső találat, hogy ő legyen az a férfi, akire azt mondja a hölgyek számára a rendszer, hogy ő 100%-os találat.

Amíg korábban napi nulla nő kereste meg őt, innentől kezdve napi tízen írtak, neki még csak kopogtatnia sem kellett, csak kiválasztania, hogy melyik nap kivel menjen el randizni. Ráadásul a nők zöme úgy érkezett a találkára, hogy meg volt róla győződve, hogy McKinlay az ő lelki társa, mivel még soha korábban nem volt, hogy a rendszer ilyen nagy egyezőséget mutatott volna.

Szóval a mi summázatunk az, hogy bár lenyűgöző McKinlay teljesítménye, a módszer azért bizonyos szempontból eléggé hasonlít arra, mint amikor valaki válogatás nélkül az összes nőt bejelöli Tinderen. Más szempontból viszont mégsem hasonlít, mert 88 randi után a fiatalember mégiscsak talált valakit, akivel úgy néz ki, valóban összepasszolnak. És nem csak azért, mert a nő is bevallotta, hogy ő se volt őszinte az adatlapján, hanem azt írta, amiről tudta, hogy a férfiak hallani akarják.