Két társkeresőt mutatunk ebben a posztban, egy családba tartoznak, és csak az egyik új, de a másikról se volt még szó soha ebben a blogban, úgyhogy kezdjük ezzel: az a neve, hogy Bumble. Ez is egy olyan app, mint a Tinder, de ez egy olyan verziója a legnépszerűbb randizós alkalmazásnak, ami próbál a nőknek kedvezni.

Itt is jobbra meg balra kell tologatni a közelünkben tartózkodó júzereket annak megfelelően, hogy ki tetszik és ki nem, és itt is csak akkor jöhet létre a kapcsolat a két felhasználó között, ha mind a ketten igent mondtak a másikra. A Tinderen ekkor már mehet is a cset, de a Bumble annyiban különbözik, hogy kölcsönös érdeklődés esetén is csak a lány kezdheti meg a beszélgetést.

A társkereső, ahol csak a nők szólíthatják le a férfiakat – kipróbálná?

Emiatt a fícsör miatt le is feministázták ezt az appot, amit a készítők teljes mellszélességgel felvállalnak. Amíg ugyanis az online randizás világában mindenhol máshol a férfinak kell úgymond kezdeményezni, a nő meg csak várja, hogy rátaláljanak, addig a Bumble a nők kezébe adja a kezdeményezést. Az ember ebből azt hinné, hogy biztos csak csajok vannak egy ilyen appon, de nem, 55% a nők aránya a 2015-ben közzé tett adatok szerint.

Amint azt nemrég említettük: egy férfinak oda érdemes mennie, ha nőt keres, ahol nincs rajta kívül túl sok más férfi, azaz nincsenek vetélytársak. Ilyen szempontból nézve a Bumble nagyon vonzó tud lenni a férfiaknak is, más kérdés azonban, hogy úgy összességében a júzerlétszám jó messze elmarad egyelőre a Tinderétől.

De ez nem tántorította el a Bumble készítőit azzal, hogy idén tavasszal ne jelentkezzenek egy újabb verzióval, ez lett a BumbleBFF. A BFF annak a rövidítése, hogy Best Friends Forever, azaz kb. Kebelbarátok Mindörökre. Sőt, Kebelbarátnők. Ezen az appon ugyanis nők keresnek maguknak barátnőt, de nem partnerkapcsolat vagy szex céljára, hanem csak úgy, barátkozni.

Szóval ha egy hölgy úgy érzi, hogy az még hagyján, hogy pasija nincs, de olyannyira szintet lépett a magányosságban, hogy már egy havernő sem akad, akivel legalább trécselhetne egy jót, annak ott a BumbleBFF. A The Guardian újságírónője tesztelte az alkalmazást, és azt mondja, az egész tényleg ugyanolyan, mint a tinderezés, csak a cél nem egy kis jó szex, hanem egy jó kis beszélgetés.

Itt is van a jobbra-balra tologatás, mint a Tinderen, itt is először fotó alapján dönti el az ember, hogy kivel szeretne haverkodni, itt is a Facebookhoz van kötve az egész. És hát természetesen itt sem éppen valószínű, hogy az ember megtalálja a legjobb barátnőjét, de azért valamennyi esélye van rá. Az első találkozás hasonlít egy kínos első randira, az ember feszeng, próbál jófej lenni és beszélgetni, aztán vagy kijön valami a dologból, vagy nem.

A BumbleBFF-en egyelőre csak azonos neműek között lehet barátokat keresni, de állítólag ha sikeres lesz ez a kezdeményezés, lehet, hogy bevezetik a fiú-lány barátságok lehetőségét is. Meglátjuk.