Izgalmas bonyodalmakat tud eredményezni, ha egy romantikus filmben nem csak egy, de két férfi is küzd a főhősnő kegyeiért. Ez főleg akkor probléma, ha esetleg mindkét pasiban valami vonzó, és ez nem teszi könnyűvé a választást. Dönteni viszont előbb vagy utóbb muszáj, a sztori végén pedig valaki mindig győztesként kerül ki a szerelmi párbajból.

De vajon ön is a vámpírfiút választotta volna-e a farkasember helyett az Alkonyatban? Nem szakadt meg a szíve, hogy Mark csak egy csókot kapott Juliettől az Igazából szerelemben? Most eldöntheti, kik voltak a szimpatikusabbak a filmes háromszögekből! 

Közelebb

A 2004-es romantikus dráma ugyan egy szerelmi négyszögről szól, de mi most csak Julia Roberts karakterének választását elemezzük ki egy kicsit. Anna, miután megismerkedik és flörtöl Dannel (Jude Law), a feltörekvő íróval, feleségül megy a bőrgyógyász Larryhez (Clive Owen), ám férjét folyamatosan megcsalja Dannel.

A nő a két férfi között vergődik több, mint négy éven át: Dan látszatra az angol gentleman, a művelt és érzékeny szerető, ám valójában a leggyengébb karakter a történetben, míg Larry egy igazi nagyképű, bunkó barlanglakó, aki pofátlansága mellett viszont egyenes és őszinte. Anna végül Larry mellett dönt, az orvos nyer, már ha nyerésről lehet beszélni egy komoly személyiséghibákkal rendelkező nő esetében.

Ön szerint is Larry volt Anna számára az igazi?

Alkonyat

A 2008-ban bemutatott Alkonyat és további részei egyértelműen két csapatra osztották a nézőket: Jacob-drukkerekre és Edward-drukkerekre. A Kristen Stewart által alakított Bella hol a farkassá változni képes indiánfiúval (Taylor Lautner), hol pedig a vámpírral (Robert Pattinson) csókolózik, és nagyon nehezen tud dönteni a vagány, csupa izom farkasember és a romantikus, vékony, sápadt vérszívó között.

A lány a történet végén Edwardot választja, míg bizarr módon Jacob a vámpírral közös lányuk későbbi szerelme lesz.

Ön kinek drukkolt?

Éhezők viadala

Valószínűleg nincs olyan lány a Földön, aki ne élvezné, ha olyan srácok csapnák neki folyamatosan a szelet, mint Katnissnek (Jennifer Lawrence) az Éhezők viadala filmekben. A sztori elején Katniss még a csendes, komoly, és szuperjóképű Gale-be (Liam Hemsworth) szerelmes, ám megjelenik a színen Peeta (Josh Hutcherson), aki a viadalok során bizonyítja be, mennyire odáig van a lányért. Bár Peeta többször is le lesz pattintva, végül mégis ő a befutó, Gale ugyanis megbocsáthatatlan baklövést követ el.

Ön kit választott volna?

Ég velünk

Brian (Edward Norton) katolikus lelkész, Jacob (Ben Stiller) pedig rabbi, és mindezek mellett gyerekkori jó barátok az Ég velünk című, 2000-ben készült romantikus vígjátékban. Amikor azonban feltűnik régi iskolatársuk, Anna (Jenna Elfman), és mindketten beleszeretnek, Jacobnak döntenie kell, a barátság vagy a nő a fontosabb. Brian atyának pedig a hit kérdései mellett a lelkiismeretével is meg kell küzdenie. Gondolta volna, hogy a szerelmi háromszögből Brian jön ki győztesként?

Tuti, hogy jól választott Anna?

Igazából szerelem

A 2003-as karácsonyi sztoriban az elején mindenkinek úgy tűnhet, hogy Mark (Andrew Lincoln) nem csípi legjobb barátja, Peter (Chiwetel Ejiofor) menyasszonyát. Aztán kiderül, hogy a férfi azért viselkedik ridegen és visszautasítóan Juliettel (Keira Knightley), mert szerelmes belé. Ez akkor derül ki, amikor a lány felmegy hozzá, hogy elkérje az általa készített esküvői felvételt, és rádöbben, hogy a férfi végig csak őt kamerázta. Később Mark lapokra írt üzeneteken tudatja Juliettel, hogy számára ő a tökéletes nő, de talán neki is szerencséje lesz jövőre a szerelemben. Mindössze egy csókkal lesz gazdagabb.

Ön melyik férfi mellett döntött volna?