A lánykérések és házasságkötések szezonjában összeszedtük azokat a filmes eljegyzési jeleneteket, amik ilyen-olyan okokból kifolyólag a legemlékezetesebbek a nézők számára. Van köztük vicces és könnyfakasztó is, ha megnézte a videókat, döntse el, melyik az ön kedvenc jelenete! 

Forrest Gump

Az értelmi fogyatékos, déli államokbeli fiú, Forrest (Tom Hanks), volt már futballsztár, háborús hős, pingpongozó, rákászhajó-kapitány és ultramaratoni futó, mégis csak egy cél vezérelte egész életében: hogy elnyerje gyerekkori szerelme kezét. Bár a filmben Forrest és Jenny (Robin Wright Penn) mesés találkozásokon vannak túl, a lánykérés mégis a leghétköznapibb módon történik, egyik este, tévénézés után. Ekkor hangzik el a Forrest Gump egyik leghíresebb mondata: "Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, mi a szerelem."

Felkoppintva

Alison (Katherine Heigl), a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter egy egyéjszakás kaland közben esik teherbe a léhűtő Bentől (Seth Rogen). Bár korábban egyiküknek sem jutott volna eszébe a családalapítás, hamar megbarátkoznak az új helyzettel és egymással is. A férfi viszont egyik napról a másikra él, és még csak egy jegygyűrűt sem engedhet meg magának, így a lánykérésre egy üres ékszerdobozzal kerül sor.

A nyughatatlan

Johnny Cash (Joaquin Phoenix) élete nem csak a zenéről, a Rock n' Roll-ról, hanem June-ról (Reese Witherspoon) is szólt, ám a nő a sok csalódás után nagyon nehezen egyezett bele a házasságba. A folyamatos kikosarazások után az énekes végül egyik koncertjükön, a közönség előtt kéri meg szerelme kezét, mire June végül kinyögi az igent.

Nász-ajánlat

Margaret (Sandra Bullock) az amerikai tartózkodási-engedélyének védelmében azt hazudja a bevándorlási hivatalnak, hogy épp férjhez készül menni. A gond viszont az, hogy jelöltje, a gyanútlan asszisztense (Ryan Reynolds) nem is tud erről. A férfi később bizonyos feltételek mellett belemegy a játékba, az alku egyik ára viszont az, hogy Margaretnek térden állva kell megkérnie a kezét New York egyik forgalmas utcáján.

Igazából szerelem

A nyelvi akadály nem szabhat gátat egy házasságnak: Jamie (Colin Firth) egy szerelmi csalódás után menekül el, és egyből kap egy új esélyt az élettől egy portugál házvezetőnő, Aurélia (Lúcia Moniz) személyében. A nő viszont csak az anyanyelvén beszél, ám akkora a szerelem, hogy legyőzik az akadályokat. Amikor Jamie ismét visszatér, hogy megkérje választottja kezét, már elkezdett portugálul tanulni, és kiderül, hogy Aurélia is vett már angol nyelvleckéket.

Melyik filmes jelenet a kedvence?