Aaron Chervenak Los Angelesből utazott Las Vegasba, hogy feleségül vegye élete nagy szerelmét: a saját iPhone-ját - írja a Morgenpost. Az esküvői ceremónia a The Little White Chapelben zajlott, a férfi és a mobilja már május óta házasok. 

A hely tulajdonosa, Michael Kelly szerint a meghökkentő frigy egyben üzenet a társadalomnak is, hiszen már tényleg házassági viszony van az emberek és a telefonjaik között. „A nap 24 órájában együtt vannak. A telefonjaikkal mennek aludni. Azzal kelnek. Általában az az első dolog, amire rápillantanak reggel.”

Bár Nevada állam hivatalosan nem ismeri el az ilyen fajta házasságot, a kis kápolnában nem tagadják meg, ha valaki azzal a kéréssel fordul hozzájuk, hogy valamilyen tárgyat szeretne elvenni. 

Az eset egyáltalán nem egyedi, már egy szakkifejezés is van arra az esetre, ha valaki egy tárgyba szerelmes: objektofília. 2009-ben például az amerikai Amy Wolfe annyira belezúgott egy ringlispílbe, hogy az esküvőt tervezgette, egy másik nő pedig a New York-i szabadságszobor iránt táplált komoly érzelmeket. De a leghíresebb objektofil Erika Eiffel, aki szerelmének, Párizs egyik jelképének még a nevét is felvette.