Viszonylag régen volt szó utoljára arról, hogy milyen gyerekkel társat keresni (milyen? nehéz!), és akkor is általában gyereküket egyedül nevelő anyákról volt szó. Az alábbi levelet Gotfrid álnevű olvasónktól kaptuk, és ő végre a másik oldalt mutatja be: hogy milyen az, amikor egy férfi nevel egyedül gyereket és úgy keres közben társat (milyen? nehéz!). Nagyon elgondolkodtató levél ez, ha szívesen reagálna rá, vagy megírná nekünk saját történetét vagy tapasztalatait, kérjük, a Randiblog e-mailcímére írjon, azt csakis erre a célra tartjuk fenn!

Gotfrid vagyok. Apuka, gyerekkel, egyedül. Nekem sem jobb a helyzetem, mint az anyukáknak. Nagyon érdekesnek találom, hogy nők keresnek párt maguknak, komolyat. Leírják a bemutatkozásban, hogy nem akarnak esszét írni, mert úgyis a személyes találkozás dönti el, hogy mi lesz és amúgy is a belső számít. De mégis olyan paramétereket írnak az ideális jelölthöz, hogy pl. kék legyen a szeme. Ez mi?! Könyörgöm, ne már!

A másik, hogy ilyen-olyan diploma. Akkor most én hívnám fel a nők figyelmét egy fontos, és valós dologra: az iskolában informális tudást lehet tanulni vagy kettesre bemagolni, az intelligencia viszont nem tanulható, hanem azzal születik az ember! Az érzelmi intelligenciáról már nem is beszélve. Eleve nem is ismersz, nem tudod, hogy miért csak szakmunkásig jutottam, ráadásul az embert nem a végzettsége tükrözi! Hanem a tettei. Nem iszom, nem drogozom, és születése óta nevelem a fiam, ha tényleg komoly kapcsolatot keresel, akkor mi a gond?

Nem vagyok elég megbízható?! Egy (részrehajló) magyar bíróság alkalmasabbnak (és így megbízhatóbbnak) talált, mint az ügyvéddel nekem támadó anyukát. Ja, bocs! Mindig elfelejtem: nem kék a szemem, nem lettem 180 cm, csak 175. Állandóan mindenki nyomatja, hogy „hű, le a kalappal előtted, hogy ezt így bevállaltad”, és közben hallgatom tőlük, hogy nem találnak rendes pasast. Hát amíg felületesen döntötök, ez így is marad.

De már én is feladtam, nincs értelme keresnem senkit. Pedig én sem anyát kerestem, hanem társat. Magamnak. Mosni mos a mosógép, főzni is tudok (nem véletlen, hogy szinte az összes mesterszakács férfi, mert a férfiak nagyon tudnak főzni, ha van kinek!!!). Azt hiszem, ennyi. Társkereső hölgyek: legyetek nyitottabbak, ha tényleg egy megbízható, komoly kapcsolatra képes pasit kerestek! Köszi!

Üdv minden szülőnek!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.