Van, aki megfelelő férfi híján saját magának fogadott örök hűséget, és van, aki a mobiltelefonját vette feleségül. Kevésbé poénos, hogy egy hétéves kislánynak egy kutyához kellett hozzámennie Indiában. Egyénként azt tudta, hogy az Eiffel-torony is foglalt? Összegyűjtöttük a tíz legbizarrabb frigyet. 

Saját magukkal házasodtak 

1. Miután kiderült, hogy több párja is megcsalta, a Nagy-Britanniában élő Sophie Tanner férfiakba vetett bizalma megrendült, és úgy döntött, motivációs könyvet ír. A háttérsztori viszont elég soványkának tűnt, hiszen Tanner csak egy volt a több millió nőből, akit átvágtak a férfiak, úgyhogy kellett valami figyelemfelkeltő dolog.

A nő ekkor kitalálta, hogy feleségül veszi saját magát. Jogilag a nász kivitelezhetetlen volt, de Tannert ez nem érdekelte, megszervezte magának a szertartást, és nagy bulit csapva összeházasodott saját magával.  

2. Hasonló okból választotta saját magát a tajvani Chen Wei Yih is, aki az erős társadalmi nyomás hatására érezte úgy, hogy minél előbb férjhez kellene mennie. Megfelelő férfi híján viszont 2010-ben ő is önmagának esküdött örök hűséget.

3. Nem csak a nők, hanem a férfiak is elégedetlenek sokszor a felhozatallal, úgyhogy 2007-ben Kínában Liu Je habkartonból vágta ki életnagyságú portréfotóját, majd egy bájos szertartás közepette feleségül vette. A férfi ugyan elismerte, hogy kissé nárcisztikus, de mint mondta, legfőképp azért vetemedett erre a frigyre, hogy kifejezze elégedetlenségét a valósággal szemben. 

Állatokkal házasodtak

1. A dél-indiai Tamil Nadu állambeli 34 éves férfi, Szelvakumar agyonvert két párzó kutyát a rizsföldön. Pár napra rá lerokkant, megromlott a hallása és a beszédkészsége. Az orvosok nem tudtak segíteni rajta, egy asztrológus viszont úgy gondolta, hogy a megölt kutyák lelkei hoztak rontást a férfira, amit csak úgy lehet levenni, ha feleségül vesz egy kutyát. Szelvakumar végül egy négyéves szukát talált magának, akivel a hindu szokásoknak megfelelő szertartás keretében egybekelt.

2. 2006-ban ugyancsak Indiában, a keleti tartományában fekvő Dhanbad bányászvárosban élő hétéves Shivam Munda felső fogai az alsók előtt nőttek ki, ami a Santhal elnevezésű etnikai csoportban nagyon rossz előjelnek számít. A kislányt emiatt kóbor kutyával házasították össze, hogy levegye a rontást magáról és a családjáról.  A család háromnapos esküvői szertartással ünnepelte a házasságot, az apa pedig úgy nyilatkozott, lánya a későbbiekben igazi férfival is összeházasodhat. 

3. Ugyancsak 2006-ban egy szudáni férfi házasodott össze egy kecskével, mivel rajtakapták, hogy párosodni próbált szerencsétlen állattal. A bíróság a helyi törvények szerint úgy határozott, az lesz a legjobb, ha elveszi. A történet nem végződött valami szépen, a kecske ugyanis lenyelt egy műanyag zacskót, és megfulladt.

4. A Németországban élő postás, Uwe Mitzscherlich akkor döntött úgy, hogy újraértékeli a kapcsolatukat Cecilia nevű macskájával, amikor kiderült, a tizenöt éves állat túlsúlya és asztmája miatt már nem fog sokáig élni. Ahogyan az a videón is látszódik, Cecilia nagyon csinos volt a fehér esküvői ruhájában.  

Építményekkel házasodtak

1. Erika LaBrie Párizs egyik jelképébe, az Eiffel-toronyba zúgott bele annyira, hogy 2007-ben, egy három évig nyúlt bírósági ügy végén sikerült hozzámennie a francia nevezetességhez. A nő még az Eiffel vezetéknevet is felvette a házasságot követően. 

2. Eija-Riitta Berliner-Mauer már akkor beleszeretett a Berlini falba, amikor gyerekként legelőször meglátta a tévében. Sokszor meglátogatta, végül 1979-ben feleségül ment hozzá. Amikor a falat tíz évvel később lerombolták, egész Németország ünnepelt, az asszony viszont teljesen összetört. 

 Tárggyal házasodott

1. Las Vegasban nemrégiben a saját mobiltelefonjával házasodott össze egy férfi. A Los Angeles-i Aaron Chervenak csak azért utazott Las Vegasba, hogy feleségül vehesse iPhone-ját, amivel a nap 24 órájában együtt vannak, úgyhogy teljesen olyan, mint egy igazi társ.