Pár hónapja vagyok a tinderes közösség tagja azzal a céllal, hogy próbáljam megtalálni azt a kevés normális srácot, akik talán még szintén ott vannak valahol az éterben. Ez idő alatt önkéntelenül is felfigyeltem arra, hogy mennyi általános és bosszantó forgatókönyv létezik egy-egy könnyed online beszélgetés és folytatása kapcsán. Aki elkezdi az ilyen társkeresőket használni, az ezekkel hamarosan maga is szembesül, íme néhány tipikus fordulat.

1. Végeláthatatlan mizuzás

Egyre többet hallani, hogy a mai fiatal férfiak nem tudnak rendesen kommunikálni a nőkkel (a flörtölést meg sem említve)  – a fő probléma esetleg az igyekezet teljes hiányában van,  amiért talán lehet a virtualitást is okolni. Sokszor fordul elő velem, hogy egy beszélgetés során egyedül én érzem magam a kreatív félnek, míg a másikról  a dögunalmas jelzőnél kedvesebb nem jut az eszembe. Előfordulnak olyan idegesítő alakok, akik óramű pontossággal képesek egy nap folyamán ezredjére is megkérdezni: hogy vagy, miújság. Az érdeklődés alapvetően kedves lenne, de a kevesebb néha több. Természetesen akadnak, akik humorral próbálkoznak és bedobnak egy „alig várom, hogy bemutassalak az anyukámnak!” cukiságot, erre azonban lehetetlen nem szarkasztikus választ adni.  

A „ mizu, hol laksz” típusú nyitányok elkerülése érdekében sokszor inkább én veszem magamhoz a kezdeményezést.

2. SOK az ismerős, a celeb és a szexi turista

Ha az ember tinderezni kezd, olyan körülbelüli 90-100 pár alatt nem áll meg (nem hiába a virtuális húspiac gúnynév), amiből jó indulattal is maximum a negyedével kezd valós beszélgetésbe, és még ennél is kevesebbel találkozik. Nincs helye a meglepődésnek, ha számtalan ismerőssel, celebbel vagy éppen Magyarországon járó vagy fesztiválozó külföldivel futunk össze a társkeresőn. Feltűnt mostanában, hogy szinte kutatni a sok külföldi között, hogy hová lettek a helyes magyar fiúk.

3. Barátság extrákkal

A tinderes srácok között jelenleg a direkt szex javaslat helyett ez a legnagyobb sláger: „tudod, nem keresek semmi komolyat. Egy kis filmezés, sorozatozás, vacsi, de persze a szex is legyen jó!”, azaz így nézne ki egy szokásos barátság extrákkal ajánlat. Tegyük hozzá, hogy vannak lányok, akik szintén nem életük szerelmét keresik az applikáció segítségével, hanem kizárólag csak egyestés szórakozást. Mindemellett mindkét nem között azért akadnak romantikus alkatok is. 

Sokan sokféle okból és céllal tindereznek, de általában elmondható az ott lévőkről, hogy az unaloműzés az egyik ok, amiért használják a párkeresőt.

4. Akivel jó csetelni, azzal nem biztos, hogy randizni is

Hiába a korábbi flörtölős szöveges üzenetek, ha a randi alatt nem alakul ki kémia két ember között, és a romantikus találkozó inkább egy állásinterjúra kezd hasonlítani. Olyanokról is hallani, hogy a nagyon lelkesnek tűnt beszélgetőpartner végül mégsem bukkan fel a megbeszélt időpontban.

Egyszer nekem is volt egy érdekes tapasztalatom egy sráccal, akivel sikerült teljesen megtalálnunk a közös hullámhosszt, ám amikor egy találkozó lehetőségéről lett volna szó, azt mondta: ő senki olyannal nem hajlandó találkozni, akit online ismert meg. Ha valaki csak csetelni szeretne, és ennyire lenézi az online társkeresést, miért van fent egyáltalán egy ilyesféle oldalon?

5. a hirtelen eltűnők

Talán önnel is előfordult már, hogy valaki, akivel napok óta csetelt, esetleg egy-egy randiig is eljutottak, hirtelen egyszer csak köddé, szellemmé vált: nincs több hízelgő üzenet, telefonhívás vagy semmiféle könnyes búcsú és magyarázat. Egyszerűen csak felszívódik az illető és soha többé nem tér vissza, legalábbis egyes esetekben, ugyanis akadnak olyanok, akik az eltűntté nyilvánítás után pár hónappal újra-újra próbálkoznak kopogtatni az ajtón.

Mindez talán még bosszantóbb, ha a beszélgetés nyitása után közvetlen történik: dob a pasas egy egyszerű hellót, ezt követően hetekre eltűnik, majd hirtelen egy nagyon fantáziadús hogysmint-üzenettel tér vissza.

6. A soha el nem tűnők

De olyan is van, hogy pont az ellenkezője történik: mégsem tűnik el, akinek már egyértelműen kiadtuk az útját. Egy ismerősöm például arról számolt be, hogy miután lekoptatott egy úriembert – aki non-stop harisnyás képet akart róla látni –, később a lány húgát kezdte zaklatni ugyanezzel.

A legtöbb tinderes affér egy-két találkozó után megszakad, azonban a sok könnyű kapcsolat mellett egy kis szerencsével happy end is lehet a dolgok vége: egyik barátnőm már fél éve van együtt Tinderről megismert barátjával.

Önnek mik a tapasztalatai az online társkereséssel kapcsolatban? Ha van kedve, írja meg nekünk ön is a kedvenc sztoriját!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.