Ismét egy magyar lánykérésről adunk hírt: az eseményről készült pillanatképet a Fish! együttes tette közzé a facebookos oldalukon, a vőlegény ugyanis az ő koncertjükön tette fel a nagy kérdést szerelmének. 

Dávid a Velvetnek elmesélte, barátnőjével együtt szeretik a hardpop zenekart, az első közösen tervezett programjuk is egy Fish! koncert volt, úgyhogy nem is nagyon volt kérdés, hol kéri meg Detti kezét.

Lassan öt éve vagyunk együtt. Évekig kétlaki életet folytattunk, hol nálunk, hol náluk laktunk. Aztán idén összeköltöztünk, és úgy voltam vele, hogy (bár nem volt semmi kétségem, hogy működni fog) azért még lakjunk együtt is csak kettesben, még mielőtt megkérem a kezét. Egyik hétvégén az ágyban fekve gépezés közben elkezdtem tervezni, hogy akkor hogy legyen. Pont Fish!-t hallgattam, vártam az akváriumos koncertjüket, és gondolkoztam azon, hogy láttam-e már olyat, vagy hallottam-e olyat, hogy valaki így kérte meg a barátnője kezét, főleg magyar viszonylatban, de akár külföldön is. Miután konstatáltam, hogy nem, már csak azt kellett kitalálnom, hogy a koncerten milyen körülmények között, hogy képzelem el, és mi az, amiben a zenekar is benne lenne.

Dávid nem szerette volna a műsoridőt húzni, meg színpadra mászni, úgyhogy nemsokára ennek a fényében megszületett az ötlet. A wall of death egy olyan pillanata a koncertnek, amikor szétválasztják középen a közönséget hosszában, és valami zúzós résznél egymásnak rohannak az emberek.

Én abban a pillanatban akartam megkérni, nyilván mikor épp nem egymást aprítják a népek. Ez még a bandának is tetszhet, sokszor szokták tolni a koncerteken. Amikor megvolt az ötlet, már a gondolattól is elkezdtem remegni. Izgultam, hogy összejöhet-e. Végül a buli előtt egy nappal sikerült teljesen lefixálni a terveket a zenekarral is, hogy melyik szám közben kérem meg Detti kezét, és melyik szám lesz előtte, hogy fel tudjak készülni.

Az orvostanhallgató egyetemista lány viszont rosszul lett aznap délután.

Emiatt szóba került az is, hogy nem megy el a koncertre. Barátja viszont erősködött, lement neki a gyógyszertárba gyógyszerért, majd megivott két fröccsöt és elindult a Fish!-t megelőző koncertekre.

Ott összefutottam a road sráccal (Bálinttal) és mondtam neki, hogy hú haver, lehet, hogy gáz van, és offos az egész, majd figyeld a telót és szólj a Krisztiánnak (az énekesnek), ha mégsem jó, nehogy beégessük magunkat. Az Useme együttes koncertje alatt hívott Detti, hogy kicsit jobban van, de nem találja a  bérletét. Erre én, hogy jöjjön taxival, fizetem neki, csak jöjjön. Ekkor már lassan vége volt az Useme-koncertnek és aggódtam, hogy nem ér ide. Lett egy-két ősz hajszálam, de odaért időben szerencsére. És akkor bementünk a koncertterembe, elkezdődött a koncert, és amikor végre jött a számunk, igyekeztem kicsit előrefurakodni nagyjából középre, hogy jó helyen legyünk jó időben. Krisztiánnak a telefon vakujával próbáltam jelezni, hogy én vagyok, haver! Szóval szétvált a tömeg, és a többi a videón látható.

Egy Fish koncerten bármi megtörténhet! Majd mutathatjátok: itt kérte meg apátok, anyátokat * Remélem eljut a videó az ifjú párhoz. Sok boldogságot és sok szép kishalacskát kívánok! ***

Posted by Ambrus Orban on Saturday, 12 November 2016