Szívszorongató és egyben rettentően cuki posztot tett közzé a Whisper: az oldal olyan emberek hozzászólásai közül válogatott, akik arról vallottak, milyen érzés autistával járni vagy csak randizni. 

Elő a zsepikkel, egy-egy megnyilvánulás valóban könnyfakasztóan megható! 
  1. Minden alkalommal, mikor a barátom valami olyat csinál, ami nem tetszik, eszembe jut, hogy autista, és nem tehetek ellene semmit. Aztán eszembe jut, hogy azért is szeretem ennyire, mert autista.
  2. A barátom autista, mindent megpróbálok, hogy segítsek neki, de bizonytalan vagyok, és ez nem segít. Ez az egész túl sok nekem, de annyira szeretem, mint még soha senkit ezelőtt.
  3. Sosem gondoltam volna, hogy egy autistával randizni ilyen kimerítő. Olyan érzés, mintha érzelmileg teljesen ki lennék szipolyozva.
  4. A pasim autista és ő a legédesebb, legromantikusabb srác a világon.
  5. A pasim autista, nem valami körültekintő és érdeklődő a társadalmi kérdésekben. Viszont olyan szenvedélyesen érdeklődik az iránt a dolgok iránt, amik őt foglalkoztatják, hogy az valami hihetetlenül dögös.
  6. A pasim autista, a kapcsolatunkat nem mindenki nézi jó szemmel a környezetünkben. Viszont én annyira szeretem őt, hogy senki más nem számít rajta kívül.
  7. A barátom autista. Az egyik gyengéje az, hogy nem bír másokkal együtt aludni. Mikor először eltöltöttünk egy egész éjszakát együtt, kicsit el is sírtam magam.
  8. Frusztráló, ha az embernek autista barátnője van, és hogy ettől mindig rögtön én vagyok a rossz. 
  9. Nagyon vágyom az intimitásra, a barátom viszont autista, ahogy én hívom „érzelmileg le van blokkolva”, így a csókolózás és a szex nehéz vele, néha kiábrándító. De ettől még szeretem.
  10. A barátom autista, és néha nagyon nehéz az ő szemével nézni a dolgokat.
  11. A barátom autista, nem is tudnám jobban szeretni. Teljesen másképp látja a világot, és ez az, amit legjobban szeretek benne.
  12. Kapcsolatban vagyok egy autista sráccal. Rossz ember vagyok, mert úgy érzem, nem tesz bele annyi érzelmet és odafigyelést a kapcsolatunkba, mint én?
  13. A barátom autista. Néha nem tudom, hogy egyszerűen kegyetlen, vagy tényleg nem tud rajta változtatni.
  14. A barátnőm autista, de teljes szívemből szeretem, még akkor is, amikor éppen pánikrohamot kap, vagy teljesen kiakad.
  15. A barátom autista. Már rég nincs időm magamra, vagy a családomra. Nagyon szeretem őt, de nagyon sokszor érzi magát rosszul és minden időm arra megy, hogy beszélek vele. Teljesen elveszettnek érzem magam.
  16. A barátom autista, nem is lehetnék hálásabb, hogy az övének tudhatom magamat.
  17. A barátom autista. Utálom, amikor az emberek úgy fogalmaznak, hogy az autizmusa ellenére is szeretem őt. Nem, én szeretem őt az autizmusával együtt, mert ez az, amit őt azzá az emberré teszi, aki, és nem akarom, hogy egy kicsit is megváltozzon.
  18. A barátom autista, és néha minden ok nélkül lesz nagyon ideges. Nem félek attól, hogy bántana, mert tudom, hogy soha sem tenné, de azért félelmetes, mikor ideges.
  19. A barátom autista, és néha nem tudom kezelni. Rossz barátnőnek érzem magam.
  20. A barátom autista, és bár szeretem minden egyes porcikáját, és őszintén ő a legédesebb, legtörődőbb ember, akivel valaha találkoztam, azért az nehéz, amikor nekem egy kis összebújásra és csókokra lenne szükségem, ő viszont távolságtartóan viselkedik.

Ön randizott már autistával?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!