A 45 éves Cindy Chafian egy genetikai rendellenességben, policisztás vesebetegségben szenved. A ciszták egyre nagyobbak lesznek a veséjében, ami károsítja a vese szöveteit és további szövődményeket is okoz. A nőnek az anyja, nagybátyja és nagyapja is átesett már egy sikeres átültetésen, Chafian viszont csak 40 éves korában került fel a transzplantációs listára.

Ugyan már 22 évesen diagnosztizálták a betegséget nála, csak 38 éves korában kezdett rohamosan csökkenni a veseműködése - írta a Today

Betegsége előrehaladtával felmerült annak a lehetősége, hogy férje, Scott legyen a donor, és 2013-ban kiderült, hogy a férfi veséje valóban megfelelő lenne. Az asszony viszont sokáig nem egyezett ebbe bele, mert attól tartott, valamilyen komplikáció léphet fel. 

Különösen nehéz egy ilyen fajta ajándékot elfogadni attól, akit szeretsz 

- mondta a magazinnak Chafian, aki végül, amikor tavaly szeptemberben a megmaradt veséjén végeztek beavatkozást, elérte a töréspontot.

Megérdemled, hogy legyen egy feleséged. A gyerekek megérdemlik, hogy legyen anyjuk. És én is megérdemlem, hogy éljem az életem, és ne csak létezzek

- emlékezett vissza az asszony arra, mit mondott a férjének aznap este a kanapén, amikor beleegyezett a z életmentő műtétbe. Az események innentől felgyorsultak, két nappal később már az orvosi rendelőben tervezték a további lépéseket. A transzplantációra január 24-én került sor, egy nappal a 20. házassági évfordulójuk előtt. Nehezen tudtak volna elképzelni ennél nagyobb ajándékot. 

Amikor először megláttam a műtét után, egészen más volt... A bőre színe, a szeme csillogása. (...) Volt idő, amikor azt gondoltam, Cindy nem látja a kiutat. Nagyon frusztráló volt, mert én úgy éreztem, nem kell már sok. És most, visszanézve... azt gondolom, újra megtenném, ha tudnám.

- emlékezett vissza a férj.