Gondolta volna, hogy a kedvenc könyve hatással lehet a szerelmi életére? Az eHarmony szerint nagyban befolyásolja a társkeresőket, hogy a csekkolt adatlapon milyen olvasmányokat jelölnek meg a felhasználók. 

A randioldal statisztikája szerint már alapból nagyobb a sikerük azoknak a felhasználóknak, akik azt vallják, szeretnek olvasni: az adatok azt mutatják, hogy a könyvbarát férfiak 19 százalékkal kaptak több üzenetet, a nők pedig 3 százalékkal. Ennek az lehet az oka, hogy az olvasott emberek az átlagnál kíváncsibbak, nyitottabbak, és könnyebben építenek bizalmi kapcsolatot másokkal. 

Ha ön férfi, ezeket olvassa, hogy szexi legyen a nők számára: 

Állítólag azok a pasik a legvonzóbbak, akik Richard Branson könyveit olvassák, ezek a felhasználók ugyanis 74 százalékkal több üzenetet kaptak, mint társaik. Népszerű még a Tetovált lány, ami plusz 36 százalékkal dobta meg az érdeklődést, az 1984, ami 21, és a Második világháború, ami 16 százalékkal nagyobb népszerűséget hozott a könyvmolyoknak. 

Az oldal szerint viszont nem minden könyvtől lesz szexi az olvasója: a Harry Potter-sorozat például elég sokat ront a megítélésen: 55 százalékkal kevesebben írnak a csajok azoknak a férfiaknak, akik ezeket a könyveket említik. A Bibilia sem igazán szexi, 37 százalékkal rontja az esélyeket. 

Ha ön nő, ezeket olvassa, hogy szexi legyen a férfiak számára:

A női felhasználók közül azok kapták a legtöbb üzenetet, akik Az éhezők viadalával villogtak: nekik 44 százalékkal adtak nagyobb esélyt a pasik. Ennél a nemnél is tarolt, ha valaki a Tetovált lányt olvasta (+31 százalék), és különleges figyelmet érdemeltek ki azok is, akiknek a Trónok harca a kedvence (+30 százalék). 

Hátrányt jelent viszont többek között a Biblia, ami 63 százalékkal rontja az esélyeket, és a férfiaknak az sem vonzó, ha egy nő A szürke ötven árnyalatát (-16 százalék), illetve az Alkonyatot (-6 százalék) ovassa. 

A teljes listát ide kattintva elolvashatja.