A walesi Hengoedben élő Dawn Wilson egy hónapja tudta meg, hogy rákja kiújult, és már gyógyíthatatlan. A 34 éves anyuka ekkor úgy döntött, elrendezi két lánya sorsát, mielőtt meghal: házat és autót vett nekik, utána pedig elmentek egy bevásárlókörútra, és kiválasztották a menyasszonyi ruhákat.

Mindezt úgy, hogy a lányok igazából még gyerekek: Imogen tizenkét éves, Madeline pedig nyolc.

Az asszonynál 2014-ben diagnosztizálták a mellrákot, a daganat később megtámadta a nyirokmirigyeket is. Sugárterápián és kemoterápián esett át, és el kellett távolítani mindkét mellét. Bár az orvosok nagyon bizakodóak voltak, tavaly újabb daganatot találtak, és most már semmi reményt nem látnak a gyógyulásra. A sors tragédiája, hogy a gyerekek apja, Dawn Wilson volt férje is beteg, Huntington-kórban szenved, és neki is már csak hetei vannak hátra. 

Wilson külön-külön egy napot szentelt a gyerekeknek arra, hogy a menyasszonyi ruhájukat kiválassza, hogy legalább ennyi jusson nekik, ha már az édesanyjuk nem tud ott lenni a nagy napjukon. 

Büszke vagyok rájuk, mert nagyon különleges lányok, nagyon szeretem őket. A legjobbat kívánom nekik, és nagyon sajnálom, hogy nem leszek ott az esküvőjükön

– mondta a Mirrornak az asszony, aki egyébként jelenlegi párjával megfogadtatta, hogy vigyázni fog a lányokra, és a gondjukat viseli, ha ő már nem lesz.