Kár is tagadni, amióta a közösségi oldalak széles skálája áll rendelkezésünkre, mindegyikünkkel megesett már, hogy a titkos szerelemünk, az exünk vagy a volt pasik/csajunk új pasija/csaja után nyomoztunk a neten. Amennyi képet csak lehetőségünk volt megnéztünk, amennyi kommentet látni engednek az oldalak elolvastunk és közben rettegtünk, nehogy a hüvelykujjunk önálló életre keljen és kiosszon egy lájkot vagy bejelölést, hiszen az napokon keresztül tartó égő archoz vezet.

Ám ennek is vannak fokozatai, most öt olyan kínos onlie sztalkolós sztorit hoztunk, amik bármelyikünkkel megeshetnek, vagy már meg is estek, és olyan cikik, hogy legszívesebben életünk végéig a négy fal között, takaró alatt bujkálnánk miattuk.

Az „L” az ördög betűje

„Volt egy srác aki nagyon tetszett. Be is jelöltük egymást Facebookon és minden jól haladt. Aztán egy részeg éjszaka egészen 2009-ig visszagörgettem az oldalán és véletlenül benyomtam az L-t a billentyűzeten. Akkor derült ki számomra, hogy ha ezt csinálod, akkor az ÖSSZES posztot lájkold vele" - mesélte Sally a Vice-nak.

Nem egy gyönyörű barátság kezdete

„Mikor az exem új pasija után nyomoztam Facebookon, véletlenül ismerősnek jelöltem. Ettől pedig annyira sokkot kaptam, majd pánikba estem, hogy azonnal töröltem a saját profilomat. Két hétig teljesen el is tűntem az internetről, mire vissza mertem regisztrálni" - meséli Tyler, hogyan vált valóra az ő esetében mindannyiunk egyik legrosszabb rémálma.

Aki túltolta az óvatoskodást és megszívta

Miután Sallyval szakított a pasija, a lány nagyon maga alá került. Nem tagadja, hogy a srác minden lépéséről tudni akart, de közben felnőttként próbálta kezelni a dolgot, ezért úgy döntött, nem fog Facebookon nyomozni utána. Azzal a zseniális ötlettel állt elő, hogy a fiú LinkedIn profilájt fogja csekkolgatni. Három hét és rengeteg kattintás után világosította fel valaki a lányt arról, hogy az oldal értesítést küld annak, akinek megnézik a profilját, arról, hogy ki és mennyiszer nézegette.

Ha már nagyon kell a kiszemelt fotója, mentsd le!

Ed egy életre megtanulta, hogy a gyorsabb út nem azt jelenti, hogy az a biztonságos is. „Mikor Instán tetszik egy csaj és sztalkolom, nem szoktam printscreenelni a fotóit, hanem a beépített funkcióval direktbe küldöm tovább a barátaimnak. Egy alkalommal totál rákattantam egy lányra és egyik fotót küldtem a másik után a spanomnak. A 11. képnél jöttem rá, hogy véletlenül egyenesen a lánynak küldtem a saját fotóit.”

Nyomozás lecke 1.0: ne nyilvános helyen csináld!

„Egyszer mikor egy egyetemi előadáson ültem és unatkoztam, elkezdtem a gépemen nézegetni a lány fotóit, aki tetszett nekem. Annyira belejöttem a dologba, hogy egy ponton már az összes profilja ott volt megnyitva a képernyőmön és a Pinterestjét is csekkolgattam. Ekkor hallottam meg a nevetést a hátam mögül, megfordultam és ott szakadt a csaj mögöttem. Nem tudtam mit tenni, egy kényszeredett kacajjal reagáltam” - idézi fel élete egyik legkínosabb élményét Bret.

Ön is tudna mesélni?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!