Lassan kilenc éve működik a Randiblog, de nem rémlik, hogy ilyet már hallottunk volna, ráadásul egy magyar cégnek jutott eszébe a következő, meglehetően eredeti ötlet, ami miatt a szerkesztőségünk minden tagja minimum 10 percre félbehagyta a munkát.

A Randivonal.hu egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, aminek a segítségével annak alapján lehet keresni a társkereső júzerek között, hogy ki mennyire hasonlít a kedvenc híres emberünkre vagy az ideálunkra. A dolog pofonegyszerű, ezért hihetetlen, hogy ez eddig még senkinek nem jutott az eszébe: mindössze fel kell tölteni egy képet valakiről, akire szeretnénk, hogy potenciális partnerünk hasonlítson, aztán egy arcfelismerő szoftver összeveti a fotót a regisztrált társkeresők portréival, és megmutatja, kik azok, akik a legjobban hasonlítanak.

Ha például önnek Kim Kardashian az ideálja, töltse fel a fenti borítóképet az alkalmazásban, és máris láthatja, kik azok a társkereső hölgyek, akik a legjobban hasonlítanak rá. Jó, mi?!

Természetesen ez a szolgáltatás nem csak azoknak vicces, akik tényleg társat keresnek és tényleg annak alapján, hogy az illető mennyire hasonlít egy híres (vagy nem híres) emberre. Családi állapottól függetlenül felettébb szórakoztató a dolog akkor is, ha olyan képet töltünk fel, ami:

– egy politikust ábrázol;
– egy kollégánkat ábrázolja;
– olyasvalakit ábrázol, akiről gyanítjuk/tudjuk, hogy tényleg fent van a Randivonalon (vajon megtalálja az arcfelismerő szoftver?);
– egy saját fotó (mi van, ha egy hasonmásom társat keres, vagy ha valaki az én fotómmal keres társat a tudtom nélkül?); vagy
– egy saját rajz, amit mi skicceltünk fel Paintben.

Illetve biztos önnek is lesznek további, hasonlóan zseniális ötletei.

A lényeg, itt a link:

kattintson ide!

A kapcsolódó sajtóközleményt teljes egészében idekopiztuk az alábbi legördülő ablakba.

Magyar innováció a világhírnév útján

Ön is álmodozott már arról, hogy milyen jó lenne randizni kedvenc színészével vagy énekesével? Ebben sajnos még nem segíthet a modern technika, abban azonban igen, hogy a rá legjobban hasonlító társkeresővel felvehessük a kapcsolatot és randevúra hívjuk. A mesterséges intelligenciának hála, elegendő egy fotót feltöltenünk álmaink pasijáról vagy nőjéről és láss csodát: a legnagyobb magyar társkereső oldal már mutatja is, kik hasonlítanak rá a leginkább az adatbázisból. A fotók alapján arcokat összehasonlító algoritmust a magyar Ultinous startup csapata fejlesztette ki, amit a napokban elsőnek a Randivonal.hu társkereső oldala tesztel. Kíváncsiak ugyanis, hogyan fogadják a párkeresők az új technológiát, bár csodálkoznánk, ha nem lenne elsöprő a siker. A folyamat bámulatosan egyszerű: elég egy fotó a zsánerünkről vagy kedvencünkről, amit feltöltünk az oldalra (Randivonal.hu/lookalike) és már látjuk is, kik hasonlítanak rá a legjobban. Ne fogja vissza magát, találja meg álmai párját, induljon a hasonmáskeresés!