Egy-egy párkapcsolati válságban ki ne gondolt már arra, hogy sokkal jobb lenne leszámolni pasizással/csajozással és inkább szingliként, nyugalomban éldegélni? A brit Madeline Dye például annyira komolyan gondolta ezt, hogy soha nem is próbálkozott meg a pártalálással, elmondása szerint pedig ennek köszönheti, hogy nemrég a 106. születésnapját ünnepelhette.

A szülinapot a családja körében, az idős otthonban tartotta, ahol lakik, az esemény kapcsán pedig a nyolcvanéves unokahúga nyilatkozott a lapoknak.

Még mindig bot nélkül jár és nagyon önálló. Mikor 103 éves volt, megkért, hogy rakjak fel új függönyöket a szobájába, mire mondtam neki, hogy holnap megcsinálom. Másnap mikor mentem hozzá, azzal fogadott, hogy » tetszik az új függönyöm? Mit szólsz, mit csináltam?« Egyedül felrakta a függönyöket.


Egyébként még mindig egyedül öltözik és lejár a közösségi térbe beszélgetni a többiekkel. Ráadásul a mai napig nagyon jó humora van. Bármikor megkérdezik tőle, hogy van-e férje, mindig azt válaszolja: »sose volt, ezért vagyok ennyi idős«. Azt mondja, megkímélte magát a párkapcsolatok okozta stressztől

- magyarázta az unokahúg.

Az idős asszony egyébként bukmékerként dolgozott és minden nap oda-vissza 3 kilométert gyalogolt hegyről fel és le, az otthona és a munkahelye között. Így az sem kizárt, hogy ez az aktív életmód is szerepet játszik abban, hogy már élete 107 évében jár. Ahogy az is, hogy nem volt egy partiállat sem. Állítása szerint egész életében egyszer ment el kocsmába, a 90. születésnapján. És, hogy mit csinált mikor éppen nem dolgozott? A szabadidejét a hobbijainak szentelte, sokat kertészkedett és kötögetett.

Érdekes módon, nem ő az egyelten figyelemreméltó kort megélt asszony, aki azt mondja, a hosszú élet titka a pasitlanság. Clara Meadmore 12 évesen döntötte el, hogy soha nem fogja hagyni, hogy szexszel rabolják az idejét a férfiak és 108 évesen, szűzen halt meg, Gladys Gough, aki 104 évet élt, azt vallotta, azért ért meg ilyen szép kort, mert nem hagyta, hogy a férfiak tönkretegyék, Emma Morano pedig, aki élete 118. évében hunyt el, bár fiatalon volt házas, 39 évesen külön költözött a férjétől és élete hátralevő részét férfimentesen töltötte, legnagyobb megelégedésére.

Forrás: Indy100