A menyasszony három rokonát tartóztatták le egy, az indiai Bihár államban tartott esküvőn, miután az ara a ceremónia kellős közepén meggondolta magát, és közölte az egybegyűltekkel, hogy mégsem megy hozzá a vőlegényéhez. Az indoklása, amelyről a Telegraph számolt be, annyira kiverte a biztosítékot a vendégek körében, hogy konkrétan tömegverekedés lett a vége. 

Az ara érzelmeinek pálfordulását az okozta, hogy a közeli mezőbe váratlanul villámok csapódtak. A természeti esemény ugyanis épp kettejük fogadalomtételét zavarta meg, amivel még önmagában talán semmi probléma nem lett volna, ha a vőlegény nem tetézte volna mindezt azzal, hogy

MEGIJED A VILLÁMLÁSTÓL.

Az nem világos, hogy miért olyan szörnyű tett ez, a menyasszony mégsem nézte jó szemmel, pláne, mert elmondása szerint közvetlenül ezután a férfi furán kezdett viselkedni. Következésképp, szinte gondolkodás nélkül, fittyet hányva arra, hogy a pap már félig összeadta őket, lemondta a ceremóniát, és mindenkit arra kért, hogy szépen hagyja el a helyszínt.

Itt akár véget is érhetne a történet, de nem, a fura események eszkalálódtak, miután az ara rokonai (akik alighanem ugyanolyan vehemenciával viseltetnek az ijedős férfiak iránt, mint a menyasszony) bosszúból nekitámadtak a vőlegény családjának. A verekedésnek az lett a vége, hogy közülük három embert tartóztattak le, és vettek őrizetbe a rendőrök. 

Az indiai esküvők hatalmas társadalmi és sokszor üzleti események is, szóval joggal rágnak be a jelenlévők egy ilyen helyzetben, amiből egyébként meglepően sok adódik az országban. Előfordult például olyan, hogy egy menyasszony azért mondta le az esküvőjét, és hagyta el zokogva a helyszínt, mert a vőlegénye berúgott, és meglepően frivol módon táncikált. 

Idén áprilisban pedig az indiai Uttar Pradesh államban azért fújták le a ceremóniát, mert a lakodalom alatt a menyasszony egyik közeli rokona és a vőlegény unokatestvére összeveszett egy indiai édességen, a rasgullán. Az nem derül ki, hogy pontosan miként tud vitát szítani egy édesség, mindenesetre megtörtént, a lagzinak pedig gyorsan vége lett. Egy harmadik alkalommal (ami tavaly nyáron esett meg) a jégkrémhiány indukált verekedést a két család tagjai között, így ott is rendőri intézkedésre volt szükség. 

Egyébként nemcsak az indiaiak képesek abszurd indokokra hivatkozva az utolsó pillanatban lemondani életük párjáról, nemrégiben egy dubaji férfi vált el a feleségétől tizenöt perc házasság után, mert az apósa kikészítette idegileg.