Ebben a posztban egy instagramos címkéről lesz szó, a

#husbandnotdad

hashtagról. A pontos szó szerinti fordítás az lenne, hogy #férjnemapa, de amint azt ön is mindjárt látni fogja, a szövegkörnyezet, amiben az Instagram felhasználói ezt a címkét alkalmazzák, inkább a címben használt fordítást kívánja meg. Íme egy példa.

A fenti poszt témája mindössze az, hogy a képet megosztó lány elment egyet úszni a szerelmével, de azért a leírásban ott van ez a címke pár hasonló hashtaggel együtt, a félreértések elkerülése végett. Ha szembeötlően nagy a korkülönbség egy pár két tagja között, és a pár női tagja a fiatalabb, akkor az illető ezek szerint újabban a #husbandnotdad hashtaget is odateszi a posztba. Biztos, ami biztos, legyen egyértelmű: a férjéről/barátjáról/vőlegényéről van szó, nem az édesapjáról. Íme egy másik példa.

 Viszonylag régóta használatban van már ez a hashtag, éppen ezért érdemes rákeresni az Instagramon, mert remek fotókat talál az ember ilyen párokról, itt van például a következő.

A témát a Huffington Postnál találtuk, ahol megerősítik, hogy az ilyen kapcsolatban élőknek gyakran felteszik azt a talán viccnek, talán beszólásnak szánt kérdést, hogy ez a férfi akkor most az apja vagy a férje-e. Azért teszik inkább előre oda a választ a posztba, hogy elkerüljék ezt az idegesítő kérdést. Nálunk is volt már poszt, ahol felmerült pontosan ez a téma, akkor ráadásul egy melegpárral kapcsolatosan.

Akik ezt a címkét használják, azt üzenik vele, amint az a fenti posztból is kiolvasható, hogy a szerelemben-szeretetben nincsenek szabályok, nem számít a kor, mint ahogy a bőrszín vagy a nem sem. Úgy tűnik, ezt még mindig mondani kell, pedig a nagyobb korkülönbséget átfogó kapcsolatok soha nem számítottak különösen ritkának, mostanában meg végképp nem számítanak annak. Se Hollywoodban, se a hazai hírességek körében, se a mindennapi életben.