Aranka álnevű olvasó levelére reagálnék kissé nyers stílusomban.

Megint egy olyan levelet teszünk közzé, ami a Randiblog alábbi e-mailcímére érkezett, és amire ön is bármikor írhat, ha van mesélnivalója társkeresés-párkapcsolatok-szakítás témájában. Amint a fenti bevezető figyelmeztet, az alábbi levél kissé nyers stílusban íródott, szóval már csak ezért is lehet, hogy ön úgy érzi majd, szívesen reagálna Domokos egy-két felvetésére.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Igen, a mai napon a Domokos álnév jutott a levél beküldőjének, aki maga is válaszol valakinek, méghozzá Arankának. Aranka arról írt, 34 évesen nem talál megfelelő férfit a társkeresőkön, és erre Domokos azt írja, hogy pontosan érti, miért van ez, hiszen a mai világ a korábbi felállással szemben ebben a korban már nem a nőknek kedvez, hanem a férfiaknak. Olvassuk csak! Ön egyetért?

Íme a címünk, klikkeljen ide, ha írna!
randi{*}mail.velvet.hu

Harmincas éveim legvégén járva, s az elmúlt 25 év udvarlásaira/flörtöléseire visszatekintve, kendőzetlenül elmondom az én szemszögemből a véleményemet, ami Arankának és a többi értetlenkedő társat vagy szeretői kapcsolatot keresőnek nem biztos, hogy lejön elsőre.

Szögezzük le azt, hogy a régimódi elvárás a mai világban már nem működőképes. Semmilyen szinten sem. Anno, amikor a mostani 30-as nők még sokkal kevesebb platformon mutathatták meg bájaikat, valóban körbe voltak ugrálva, hisz pávaként viselkedtek, mint falu, város, kerület legjobb csajai, és természetesen az ilyen lányok/nők mindig is az elérhetetlen kategóriákba tartoztak „normális ember számára”, s akik pedig csak épp súrolták ezt a szintet, ők is tetették az elérhetetlen nőt az ő saját mikrokörnyezetükben.

Őket természetesen a helyi mácsók vitték táncba, ha nem ők, akkor a szomszéd falu/város/kerület mácsói, mert csakis mácsó jöhetett szóba náluk. Mi normális, régimódi, kevésbé macsós többség, pedig csak csorgattuk a nyálunkat, hogy már megint az otthoni kézimunka marad számunkra, vagy a kevésbé tetszetős Gizi és Bözsi.

Így teltek el azok a bizonyos fiatalos 90-es évek, miután az internet kinyitott egy olyan világot előttünk, ahol minden, de tényleg minden egycsapásra elérhetővé vált. A pávaeffektus mindennapossá vált részetekről ott is, a tetszésindex feljebb kúszott, s mindkét nem a tökéletest, az arcunkba tolt tökéletességet kezdte el keresni.

Közben pedig az évek teltek, és a most 30-as, 40-es nők arra eszméltek, hogy megcsappant a vonzerejük, nem tudnak maguk mellett tartani egy férfit sem hosszútávon, vagy a ghosting kíséri őket lépten-nyomon. Hát kedves Aranka, nem vagyok Brad Pitt, de mindaz megvan bennem, és még sok társamban, amit te most 2019-ben keresel/hiányolsz, viszont te és társaid anno, amikor kellettetek volna nekünk, semmibe se vettetek minket, normális embereket. Nektek a rosszfiúk vagy a helyi mácsók kellettek, most pedig azon tűnődtök, mi lehet a baj, és pontokba szeditek mi lehet az ok.

Az ok egyszerű, a mai 30-40-es férfikorosztály bepótolja mindazt, amit anno fiatalon elszalasztott abból kifolyólag, hogy az akkori elvárásoknak nem tudtunk számotokra megfelelni, most viszont a merítési lehetőség óriási, s az a plusz, ami mindig is bennünk volt, egy csapásra felértékelődött, egy kincs lett, melyre minden nő epedve vár kortól függetlenül.

S természetesen az sem titok, hogy a hamvas barack kívánatosabb lett, ezért van az, hogy a kezdeti csekkolás után azon kapjátok magatokat, hogy szexen kívül semmi másra nincs esély sem Tinderen, sem más társkeresőn. Közel a 40-hez kezdek el igazán élni a nők körében, meglepődve tapasztalom, hogy egy-egy választékos kifejezésemért mennyire odavannak, mennyire értékelik a magam által kitalált kreatív meglepetéseket, utazásokat, ajándékokat.

Olyan nők néznek rám sugárzó tekintettel, akik hajdanán szóba sem álltak volna velem, olyan nők dicsérnek tetteimért, amit soha nem kaptam meg anno tőlük. Kedvemre válogathatok, akár tizedmásodperces csúszkamozgatással a Tinderen, kereshetem én is a tökéletest, aki talán a lehetetlennek tűnő lécet is át tudja majd ugrani, ha nem, akkor ghosting. Ez egy játék, az élet játéka, amit jobb esetben krisztusi korig ti játszotok, onnan viszont mi normális, régimódi férfiak.

Részben egyetértek az utolsó mondatoddal, hogy nem jó irányba halad a világ, de mivel a mostani fiatal férfiak semmilyen téren sem tudják kielégíteni a mai nőket, ezért a fiatal lányok/nők is a mi társaságunkat keresik, így a ti helyzetetek többszörösen hátrányos jelen pillanatban. Ha a statisztikát vesszük alapul, sem rózsás a helyzet. 800.000 egyedülálló nő van ma Magyarországon, ami ebben a kifordult világban kétségtelen tény, de sajnos tovább fog nőni.

Elnézést, ha esetleg nyers és bántó voltam.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!