A koronavírus-járvány miatt most már a többség evidenciaként kezeli, hogy nem folytathatja tovább az életét úgy, mint eddig. Mivel lehetőség szerint kerülni kell az érintkezést más emberekkel, úgy néz ki, hogy bizonytalan időre lőttek az egyéjszakás kalandoknak, szexrandiknak és nagyjából mindennek, ami kívül esik a monogámia körén – feltételezve persze, hogy ilyen veszélyhelyzetben egyáltalán eszébe jut még bárkinek a szex.

A kifejezetten szexcélú létesítmények többsége mára bezárt Európa országainak zömében, a swingerklubok, szexklubok, legális bordélyok leálltak, a Vice múlt heti cikke szerint a szexmunkások komoly bevételkiesésre számíthatnak, sok-sok, a járvány által szintén érintett iparághoz hasonlóan. Berlin egyik legismertebb szexklubja, az Insomnia például pénteken zárt be, de hogy egy hazai példát is mondjuk: Budapest két melegszaunája közül az egyik, a Magnum szintén bezárt pénteken, de a másik, a 69 nyitva maradt, és ők csak ma, azaz hétfő reggel jelentették meg a közleményüket a Facebookon, hogy most már ők is bezárnak. (Erre egy olvasónk e-mailben hívta fel a figyelmünket, ezúton is köszönjük a tippet!)

Ezek után, ahogy arra a Vice fenti cikke is emlékeztet, maradnak viszont továbbra is a társkeresők, amiket sokan csak szexrandik leszervezésére használnak. Bár a koronavírus időszakában kifejezetten nem javallott új emberekkel találkozni, főleg nem randizni, szexelni meg aztán végképp, ezek az applikációk egyelőre szabadon használhatók továbbra is. De azért egy-két dolog változott.

A Tinder sajtóközleményei között egyelőre nincs hivatalos sajtóközlemény a járvánnyal kapcsolatosan azt az egyet leszámítva, hogy a cég egy eseményét elhalasztják. Ehelyett inkább a felhasználóknak közvetlenül írtak egy üzenetet, amint arról a Mindeközbenben is lehetett olvasni, felhívva a társkeresők figyelmét arra, hogy ezentúl tartsanak távolságot a társkeresés közben. A PinkNews megírta, hogy a melegeknek szánt hasonló appoknál is így jártak el: a Grindr és a többi ilyen (szex)partnerkereső szolgáltatás továbbra is működik, csak a felhasználók kaptak egy emlékeztetőt arra, hogy milyen óvintézkedések ajánlottak a járvány idején a kézmosástól a távolság tartásáig.

Arról egyik cég sem szólal meg, hogy ezek az óvintézkedések gyakorlatilag kizárják azt, amiért a júzerek jó része használja az appot, de persze az emberek zömének ennek ellenére is leesik a tantusz, és beállítják a profiljukban, hogy most nem randizni szeretnének, hanem „csak csetelni”. Szóval úgy tűnik, hogy a Tinder, a Grindr és a társai effektíve átmentek most egy időre társkeresőből csetpartner-keresőbe, de szívesen vennénk olvasóink tapasztalatait a témában, mert hátha mégsem ilyen egyszerű ez a gyakorlatban.

Ha ön használt ilyen appot a járvány kirobbanása óta, ha benézett bármilyen társkeresőre vagy szexpartner-keresőre, ha volt randin azóta, hogy elkezdtek mindenhonnan ömleni a koronavírusos hírek, kérjük, írjon nekünk! Az ön beszámolóját is várjuk a Randiblog szokásos e-mailcímére, az élményeket-tapasztalatokat természetesen meg fogjuk jelentetni a Randiblog Inbox posztsoroztban – ha egyáltalán lesznek. Nos, ön tinderezett/grindrezett az elmúlt egy-két hétben? Ha igen, várjuk a levelét!

Ez a címünk, ide várjuk a tapasztalatokat:
randi@mail.velvet.hu