Sziasztok, Bársonyka vagyok és reagálni szeretnék néhány olvasói levére, melyekben az alkohol probléma tesz pontot egy kapcsolat végére. Rendszeresen olvasom a Randiblogot és tanulságos eseteket olvasok, amikkel javítani lehet a párkapcsolaton. Alida , Ilma és Fabióla történeteihez hasonló eseten vagyok túl, ami zavaró volt évekig az életemben és idén nyáron oldódott meg.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

A fenti bevezetővel érkezett levél a Randiblognak, csak a beküldőjét természetesen igazából nem Bársonykának hívják – ezt az egyébként valóban létező keresztnevet csak nálunk viseli álnévként. Gyakran választunk ilyen különleges keresztneveket történeteiket nálunk megosztó olvasóink személyazonosságának védelmében: a fent említett Alida, Ilma és Fabióla is mindhárman valami bizonyára kevésbé különleges néven élik életüket a hétköznapokban.

De a lényeg velük kapcsolatban úgyis az, hogy mindhárman az alkoholfüggőség és a szerelem viszonyáról írtak nekünk, és szintén ez a fő témája Bársonyka írásának. Ő alább arról számol be, hogyan ismerkedett meg szerelmével, és hogy miként szaporodtak a problémák egészen a szakításig: amint az a címnek választott idézetből is kiderül, Bársonyka már múlt időben beszél a kapcsolatról, a szóban forgó férfit már az exeként emlegeti. Ha önnek is van tapasztalata ebben a témában, reagálna Bársonyka írására, vagy ha bármi egyebet szívesen megosztana, kérjük, küldjön nekünk e-mailt, így az ön történetét is álnéven tudjuk megjelentetni a Randiblogban. Címünk az alábbi.

Kattintson ide, írjon nekünk!
randi@mail.velvet.hu

Az exbarátommal a középiskolás éveimben ismerkedtem meg és 12. osztályos korunkban lett komoly viszony köztünk. Kezdetben csak osztálytársak voltunk, aztán egy pár lettünk. Mindketten szórakoztattuk egymást, sokat jártunk el bulizni. A srác aranyosnak és kedvesnek volt mondható, az egyetlen gond vele csak az volt, hogy gyakran felöntött a garatra, ami fel is tűnt nekem hamar, de azt gondoltam, a bulizás hatására teszi. Nem álszenteskedésként, de én is örömmel koccintok és iszom, csak tudok mértéket tartani.

Szóval az exem imádott italozni, ami néha szórakoztató is volt, amikor idiotizmussá vált a részegsége. Pár évig így ment, aztán csinált pár olyan dolgot, ami felett nem tudtam szemet hunyni, és durván összevesztem vele. Egyszer elfelejtett szólni nekem egy fontos megrendelt csomag érkezéséről, amit sok utánajárásra sikerült csak megszereznem. Volt olyan is hogy másnaposan nem csinált semmit, csak fetrengett az ágyon és telefonozott. Én a főiskola mellett a vendéglátásban dolgoztam, és bizony nem túlzásként mondom, de ő ritkábban dolgozott a felsőoktatási éveiben, és csak italozott a haverjaival, ahova engem nem mindig hívott meg. Ezzel hiddeg kezdett lenni a kapcsolatunk.

Aztán jött a legnagyobb fordulat: az egyik barátja (volt osztálytársam szintén) elmondta, hogy az egyik bulin az exem egy escort lánnyal kavart be!

MI VAN?!

Teljesen kiborított ez a cselekedete, és habár voltak vitáink, 3 év után idén elváltak az útjaink. Annyit hozzáteszek, nemcsak ő volt hűtlen, idén 2021-ben megismerkedtem az interneten egy kicsivel idősebb pasival, habár most kezdtünk el járni, de boldogabb vagyok vele.

Amúgy az exemnek problémákat okozott a sok alkoholfogyasztás ugyanis vandalizmusba torkolló rongálásokat is csinált az alkohol hatására, és nem csak egyszer lépett félre. A volt barátai közül sokan „felnőttek”, már nem csinálják az éjjel-nappal bulizunk sztorit, de elbeszélésekből hallva neki csak azon jár az esze. Ez lett volna a történetem, amit el akartam küldeni, remélhetőleg mások okulnak az én esetemből. Nem azt mondom, hogy az alkohol „rossz dolog”, de egy szint felett nagy pusztítást tud csinálni.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!