A magasságbeli különbség nem akadálya a szerelemnek, jelentette ki határozottan egy New York-i nő, aki hosszú évek óta egy nála 20 centivel alacsonyabb férfit szeret. Bár Darlene Marshallra és vőlegényére, Matthew Creatóra sokan megvető pillantásokat vetnek, szerelmük töretlen.

Úgy tartják, hogy a nők a párkeresés során – ha nem is tudatosan, de – figyelnek arra is, hogy magasabb férfi mellett horgonyozzanak le. Ez sok nőnél az egyik legfontosabb kritériumnak számít. Ennek hátterében egyébként evolúciós okok állhatnak: a markáns külső tulajdonságok, mint például a magasság, a férfias vonások, az erős áll és az izmos testalkat, mind-mind azt sugallják, hogy a férfi egészséges és domináns, akinek örökítő anyagát érdemes továbbvinni.

Ez azonban nem mindenkire igaz. Darlene Marshall például kifejezetten vonzónak találja, hogy vőlegénye egy fejjel alacsonyabb nála. Még akkor is, ha sokszor előítéletesek velük szemben az emberek, amiért kicsit eltérnek a megszokottól.

A személyi edzőként ténykedő New York-i nő sokáig meg volt győződve arról, hogy válása után sosem lesz újra szerelmes. A most 37 éves Marshall úgy hitte, elvált nőként, a maga 185 centijével még nehezebb lesz a randizás. Aztán amikor már feladta volna az online pasivadászatot és nagyon beteg lett, az egyik legjobb barátja, a 165 centi magas Matthew Cretaro ápolta őt. Akkor ébredtek rá, többet akarnak egymástól puszta barátságnál.

Vannak, akik nem is hiszik el nekünk, hogy egy párt alkotunk, mivel jóval magasabb vagyok Matthew-nál. Előfordult, hogy az egyik randinkon egy pincér flörtölni próbált velem, és csak akkor vette a lapot, amikor Matthew a combomra tette a kezét. A családomban egyébként mindenki nagyon magas – mindenki 180 centi felett van –, így ők is eléggé meglepődtek, amikor bemutattam nekik a páromat. De ők nem ítélkeznek felettünk

– magyarázta a Mirror című brit napilap riportjában Marshall.

S bár sokan megvetően pillantgatnak feléjük, ha kimozdulnak otthonról, Marshallék állítják, boldogabbak nem is lehetnének. 

Önnek számít, milyen magas a randipartnere?