Az újévi fogadalmakat teljesen feleslegesnek tartja, de a szilveszterért és a Valentin-napért sincs oda Dobó Kata. A színésznő úgy véli, ezek a napok kifejezetten arról szólnak, hogy kötelezően jól érezzük magunkat. 

A Valentin-napért a kötelező romantikázás miatt nem rajong.

A pasik nem tudnak belőle jól kijönni! Ha nem kéri meg a kezem, az a baj, ha nem hoz rózsát, az a baj, ha nem visz el egy menő étterembe, már szedheti is a sátorfáját... Miért? Akkora nyomás van szegényeken, holott nem ezen az egy napon múlik a szerelem

– magyarázta a Ripost 7 című hetilapnak a színésznő, aki arra is kitért, hogy mi a problémája a szilveszterrel és az újévi fogadalmakkal.

Újévi fogadalom? Teljesen felesleges! Mindig zsigerileg érzem – és szerintem más is –, hogy fog-e működni, ha változtatok, vagy kudarcra van ítélve. Ez nem kötődik január elsejéhez! Ha magunkra erőltetünk egy fogadalmat, majd január 5-én mégis megesszük azt a muffint, akkor csak saját magunknak okozunk csalódást. Hozzáteszem, a szilvesztert sem szeretem, miért kéne kötelezően jól éreznem magam? Ugyanilyen a Valentin-nap is

– fejtette ki az El a kezekkel a papámtól! című film rendezője, akinek a karácsony a kedvenc ünnepe, de a születésnapokat is hasonlóképp szereti.

Ön megünnepli párjával a Valentin-napot?