Nehéz és küzdelmes időszakon van túl Janicsák Veca, akinek bőven kijutott a magánéleti drámákból. Az énekesnő, aki az utóbbi időben eltűnt a nyilvánosság elől, egy súlyos betegséggel vette fel harcot, s közben a legnagyobb titokban vált el férjétől, Ladányi Jancsó Ábeltől, akivel 2017-ben kötötték össze életüket.

A nehéz döntést Janicsák Veca hozta meg.

Én döntöttem a válás mellett, de a továbbiakat nem kívánom részletezni

– jelentette ki a Blikknek az énekesnő, aki problémáiról elsőként a Glamournak beszélt. Kiderült, hogy gyermeke apjától – akivel a TV2 Ázsia Expressz című műsorában is szerepeltek – még 2020-ban vált el.

Közben egy súlyos betegséget is megállapítottak az énekesnőnél, aki már évek óta küzdött kiújuló nőgyógyászati betegségekkel. Terhessége alatt, 2015-ben egy miómát kellett eltávolítani a méhéből, 2020-ban pedig kiderült, hogy ismét problémája van: méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, majd a méhét is eltávolították.

Nem hibáztatom a volt páromat a történtekért, hiszen a párkapcsolatban is mindig kettőn áll a vásár, de biztos, ha a tested ilyen mértékben jelez, akkor egészen bizonyos, hogy nem vagy jó helyen, vagy nem vagy kellőképpen értékelve. Nehéz szembenézni ezzel a ténnyel úgy, hogy közben az emberek ítélkeznek feletted, miközben fogalmuk sincs a valóságról. Nekem a válás mellett kellett döntenem, hogy visszanyerhessem önmagamat

–  magyarázta a Glamournak az énekesnő, aki a Blikknek már azt is elárulta, hogyan tudta feldolgozni a veszteséget, miszerint nem lehet több gyermeke. Több műtéten is átesett, de utókezelésre nem volt szükség.

Alapvetően pozitív ember vagyok, engedtem időt magamnak arra, hogy a lényemnek ezt a részét elgyászoljam, de az élet megy tovább és most nőiesebbnek érzem magam, mint valaha

– fejtette ki a lapnak az X-Faktor első szériájának negyedik helyezettje, aki hozzátette: szerinte nem azt kell siratni, ami nincs, hanem annak kell örülni, ami van. Arról is említést tett, hogy a teste jelzett, hogy „nincs jó helyen, nincs kellőképpen értékelve”.

Sok terhet vittem önként és önkéntelenül is, ami kihatással lett az egészségemre.

Úgy érzi, a mögötte álló nehéz időszak tanulságos is volt: rengeteget fejlődött és épült. Legújabb klipje, a Gravitáció is ezt szimbolizálja.

Egy felszabadult, őszinte és boldog Veca köszön vissza, aki a megpróbáltatások után újjászületett, erősebb, mint valaha, és már nem szeretne másoknak megfelelni

– szögezte le Janicsák Veca.

(Borítókép: Janicsák Veca. Fotó: TV2/Sajtószoba/Ázsia Expressz 2.)