Családja nélkül elveszettnek érezné magát, és művészként sem tudna teljesíteni Pápai Joci. Bár az énekessel megesett, hogy a karrierjével járó kemény munka miatt nem töltött elég időt a gyerekeivel, mára rájött, hogy a siker oltárán nem szabad feláldoznia a magánéletét. Igyekszik megtalálni a középutat.

Mint mondja, az együtt töltött idő pótolhatatlan. Ezért például minden ötödik héten egyáltalán nem vállal fellépést; inkább a szeretteivel van, jóllehet az individuális korszellem miatt sokak szerint kiment a divatból a család.

Régi vágású fiú vagyok ebben a tekintetben. Szerintem harcolni kell a házasságért. Tizenkilenc éve vagyunk együtt a feleségemmel, mi is napi szinten megvívjuk a csatáinkat. Ha valamiért érdemes küzdeni, az a család. Egyben kell tartani, de nyilván a kölcsönös tisztelet és megbecsülés az alap. Én is látom, hogy ma ez tényleg nem divat, sőt. Azonban nem akarok ítélkezni vagy pálcát törni bárki felett. Nem venném magamnak a bátorságot, hogy bárkinek megmondjam, hogyan éljen. Biztos van ebben felelősségem, ezért igyekszem példát mutatni a követőimnek, de nem tartom magam kifejezetten példaképnek. Ki vagyok én ahhoz? Küzdünk, mint mindenki más

– mondta a Borsnak adott interjújában az énekes, aki feleségével, Anitával 19 éve van együtt.

Pápait eredetileg az orosz-ukrán háború kapcsán kérdeztek. A Sztárban sztár leszek! mestere elmondta, teljesen letaglózta, hogy ismét harcok dúlnak Ukrajnában, de nem adhatja át magát az elkeserdésnek, mert a családja számít rá. 

Mint mondja, szívének egy része mindig Kijevben marad. A városhoz élete egyik legnagyobb élménye kötődik; 2017-ben ugyanis ott tartották az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, ahová az Origo című dalával jutott ki.

Persze nem dughatjuk homokba sem a fejünket, muszáj stabilnak maradnunk, a maguk valóságában látni és követni az eseményeket. A legfontosabb ugyanakkor talán az, hogy tudjunk segíteni, emberségesnek lenni a bajban. Most még fontosabb kifejezni a nemzethez való tartozásunkat. Persze közben mindannyian azt reméljük, hogy minél hamarabb befejeződik ez a háború. Én erősen békepárti vagyok. Lehetőség szerint ki kell maradnunk ebből, de ha muszáj lenne, én a háborúba is gitárral mennék

szögezte le.

(Borítókép: Pápai Joci. Fotó: TV2/Sajtószoba/Sztárban sztár leszek)