Úgy tartják, a szex egyfajta „ragasztó”, amely összetartja és megfűszerezi a párkapcsolatokat. Bár az intimitás egy jól működő kapcsolat természetes velejárója, sokaknak nagyon nehéz beszélni a szexről, és sokan nem merik elmondani párjuknak, hogy bizonyos pózokat ki nem állhatnak az intim együttlétek során.

Az, hogy ki mennyire él aktív szexuális életet, egyénfüggő, ahogy az is, kinek melyik póz a kedvence. Minden pár megtalálja azokat a maga számára megfelelő szexpózokat, amelyek a legnagyobb élvezetet nyújtják, és bár bizonyos pozitúrák inkább csak a felnőttfilmekben és a képzeletünkben olyan vadítók, nem szabad elhanyagolni párunk kívánságait. 

Viszonylag gyakran készülnek kutatások azzal kapcsolatban, hogy vajon melyik a legnépszerűbb pozitúra a hálószobában. Nemrég a Women's Health című magazin is készített egy felmérést: összesen 1200 nőt kérdeztek meg szexuális szokásaikról.

via GIPHY

A kutatók a megkérdezettek válaszai alapján megállapították, hogy

a nők legkevésbé a kutyapózt szeretik.

A szakértők úgy vélik, hogy a férfiak által közkedvelt pozitúrától azért is ódzkodnak a nők, mert egy hevesebb aktus során ebben a pózban könnyedén szerezhetnek különböző sérüléseket, írja a Her című portál nyomán a Joy.

A legkevésbé kedvelt szexpózok listája így néz ki:

  • kutyapóz
  • lovagló póz
  • fordítotott lovagló póz
  • misszionárius
  • 69