Hiánypótló kutatást készített az Illicit Encounters nevű brit randioldal, mely kivételes felmérésében azt vizsgálta, mely sportágat űző embereknél a legnagyobb a hűtlenkedési hajlam.

A rendszeres testmozgás nagyon fontos az egészségünk megőrzése, a betegségek megelőzése és az elhízás elkerülése érdekében. A sport ráadásul sok esetben igazi közösségteremtő erővel is bír – általa könnyedén bekerülhetünk egy-egy jó társaságba, közösségbe, új embereket megismerve pedig az is előfordulhat, hogy párkapcsolatban élve is félrekacsint a szemünk. Ezzel kapcsolatban nemrég egy kutatás is készült, melynek eredményei arra utalnak, hogy

a leghűtlenebb emberek azok, akik jógáznak.

Az Illicit Encounters randioldal 2 ezer nő bevonásával készített felméréséből kiderült, hogy a szerelmüket rendszeresen megcsaló nők 52 százaléka gyakran jógázik – írja a Daily Star nyomán a Bors. A megkérdezett jógázó nők 78 százaléka ráadásul azt nyilatkozta, hogy a jóga igencsak felpezsdítette a szexuális életüket. Hasonlóan fogalmazott korábban az angol popsztár, Sting is, aki azt állította, hogy a felségével, Trudie Stylerrel a jógának köszönhetően akár hét órán keresztül is gyűrni tudják a lepedőt. 

via GIPHY

A szakértők szerint egyes jógapózok, mint például a lefelé néző kutya vagy a fa pozíció sokat segíthet az ágyban nyújtott teljesítményen. 

A jóga után a második leggyakrabban a futók csalják meg párjukat: a futónők 20 százaléka mondta azt, hogy már legalább egyszer félrelépett.

Harmadik helyen a teniszezők állnak, 14 százalékos aránnyal. Őket a konditerembe edzeni járók követik. A kutatás szerint náluk sokkal hűségesebbek az úszók és a biciklisek, akiknél 2-3 százalék a félrelépés aránya.

a megcsalásra legkevésbé a futballisták, a röpisek, a golfozók és a tollaslabdázók hajlamosak;

közülük kevesebb, mint 2 százalék nyilatkozta azt, hogy megcsalta partnerét.

A kutatást végző cég szóvivője, Jessica Leoni szerint nem véletlen, hogy a jógázók a leghűtlenebbek.

A nők gyakran azért kezdenek el jógázni, hogy felturbózzák az önbizalmukat, és hogy elég magabiztosak legyenek románcba bonyolódni valakivel. Nem vagyok megdöbbenve, hogy az úszás, a biciklizés a lista végén van: ezek magányos sportok és nem is szexisek. jóga és a szex viszont kéz a kézben jár

– fogalmazott Leoni.