A rekkenő hőségben sokaknak felöltözni és munkába indulni is kín, ám ha szexről van szó, és  feltámad a vágy, a kánikula nem jelenthet akadályt. 

Bár a nyári intim együttlétek általában rövidebb ideig tartanak, a forrósággal járó hónapokban sokkal aktívabbak vagyunk szexuálisan – ez feltehetően azzal magyarázható, hogy a szervezetünkben megemelkedő D-vitamin szint miatt a szexuális étvágyunk is megjön. A hőség azonban gyakran levon az élményből, hiszen a szeretkezés alapból egy izzasztó élvezet. Vannak azonban ún. hőségbiztos szexpózok is, melyek esetében a két test csak a lényegnél ér össze.

Ezekkel a pózokkal nyáron is elkerülhető a verejtékben úszó aktus:

Kutyapóz

A klasszikus kutyapóz is a nyárbarát pózok közé sorolható. Bár egyes felmérések szerint a férfiak ezt a pózt kedvelik a leginkább, a nők kevésbé rajonganak érte. A szemkontaktusról le kell mondani közben, de a hőségben is érdemes ezzel a pózzal kísérletezni. A bőr-bőr kontaktus csökkenthető, ha a nő négykézlábra ereszkedve a kezét kissé behajlítja, esetleg alkarra támaszkodik és a csípőjét megemeli. 

Asztalra fel!

A hollywoodi filmekben gyakran látni hirtelen egymásnak eső párokat, akik a konyhapulton vagy a stabil asztalon szeretkeznek, de otthon is érdemes kipróbálni ezt, főleg akkor, ha nem légkondicionált a lakásunk. Ráadásul Egyik félnek sem kell igazán tartania magát, ami nem vesz el feleslegesen energiát. Könnyű és kellően mély lehet a behatolás, ha nő jól felhúzza a lábait.

via GIPHY

Állva

Ha a férfi és a nő nagyjából egy magasságú, akkor az álló pozíció sima ügy. Azonban akkor, ha a nő sokkal alacsonyabb, akkor ez a póz igényel némi erőnlétet a férfitól. Vannak, akik megfűszerezik azzal, hogy a nő lehajol, és megfogja a bokáját. A bőr-bőr kontaktus minimális, a behatolás könnyű. Állva ráadásul még kevesebb hő termelődik, hiszen nem dörzsölődünk az ágyneműhöz sem. A nő támaszkodhat a falhoz, fotelhez, esetleg az ajtófélfához. 

Fordított lovagló póz

A lovagló póz fordított változatának is megvannak a maga előnyei. Az érintkezés viszonylag kisebb felületen történik, ráadásul ebben az esetben a férfi izzadja össze az ágyneműt. Ebben a pozícióban a nő számára csiklója sokkal jobban hozzáférhető, mint a sima lovagló pózban, ezáltal intenzívebb orgazmust érhet el.

Perecpóz

A perecpóz a földön is kényelmesen kivitelezhető, könnyű és mély behatolást biztosít, de a felek a szemkontaktust is tarthatják. A férfinak ehhez le kell térdelnie, mégpedig úgy, hogy a hátára, vagy az oldalára fekvő nő egyik lába a lábai között legyenek. A nő aztán a csípőjét kissé megemelve a másik lábát a férfi derekára helyezi. Ez a póz nem igényel extra hajlékonyságot és állóképességet, mégsem feltétlenül a legnépszerűbb.

(Glamour)