Újabb nyomós érv szól a rendszeres szeretkezéssel fűszerezett élet mellett. Azt már régóta tudni lehet, hogy a kiegyensúlyozott szexuális élet sok mindenre gyógyír, hiszen a szex  segít csökkenteni a vérnyomást, megszünteti a stresszt, hozzájárul az erősebb immunrendszerhez, de jobban is alszunk tőle. Az áldásos hatásokat még tovább lehetne sorolni: egy tanulmány szerint az öregedést is lassíthatja.

A University of California egyhetes kísérletébe összesen 129, párkapcsolatban élő anyát vontak be. A vizsgálat során a nőknek minden nap kellett írniuk egy beszámolót arról, mennyire elégedettek a kapcsolatukkal, volt-e konfliktusuk, támogatva érzik-e magukat, illetve mennyire érzik erősnek a köztük lévő köteléket.

via GIPHY

A vizsgált személyektől vért is vettek, és a beérkezett beszámolókat összevetve a szakértők arra a következtésre jutottak, hogy azoknak az anyáknak a vérében,

AKIK LEGALÁBB EGYSZER SZERETKEZTEK A PARTNERÜKKEL A VIZSGÁLT HÉT SORÁN, JELENTŐSEBBEN HOSSZABBAK VOLTAK A TELOMEREK.

A telomerek olyan, a DNS körül található védőburkok, amelyek az idő során lebomlanak. Ezt a bomlást az egészségtelen étrend, a dohányzás vagy éppen a rendszeres alkoholfogyasztás is elősegítheti.

A vizsgálat szerint azonban a rendszeres, legalább heti egyszeri aktus hozzájárul a telomerek megőrzéséhez, amelyek így a sejtek számára is védelmet jelentenek. 

Noha a szex nem jelenti az örök élet titkát és az idő múlását sem lehet megfékezni, a tanulmány szerint az aktív szexuális élet segít lelassítani az öregedést, valamint hozzájárulhat ahhoz, hogy az ember fiatal és egészséges maradjon. A hosszútávú egészséghez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és a stressz kerülése. Sőt: ezek hiányát a rendszeres szex önmagában nem pótolhatja.

(Éva magazin, Bien)