Az elmúlt évtizedekben számtalan kutatás témája volt a női orgazmus háttere, de csak néhány tanulmány vizsgálta azt, mennyi idő kell ahhoz egy nőnek, hogy a csúcsra érjen. 

A közelmúltban egy indiai kutatócsoport sokat dolgozott azon, hogy az orgazmus eléréséhez szükséges időt kiszámítsa. Először egy elég ironikus következtetésre jutottak, ugyanis a megkérdezett nők többségéről kiderült, hogy az intim együttlétek során sosem élik át az elsöprő gyönyört.

A nyolc héten át tartó felmérésben összesen 645, 21 és 40 év közti nőt kérdeztek meg, 20 különböző országból (köztük Indiából, Belgiumból, Malajziából, az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból). Olyan heteroszexuális hölgyeket vizsgáltak, akik átlagosan hét éve éltek komoly párkapcsolatban; a nők kétharmada házasságban, egyharmaduk élettársi kapcsolatban volt. A kutatók arra kérték a vizsgált személyeket, mérjék le, mennyi ideig tart eljutniuk a csúcsra, de szexuális szokásaikon ne változtassanak.

a kutatás szerint átlagosan 14 perc szexre van szüksége a nőknek az orgazmushoz.

Azoknak pedig, akik hüvelyi orgazmust is tapasztalnak, 6-20 percre van szükségük. 

via GIPHY

Hasonló eredményre jutott egy másik kutatócsoport is, akiknek tanulmányáról részletesen dr. Rena Malik urológus beszélt. Malik YouTube-csatornáján több, felnőtt szexedukációs tartalom található, az egyik ilyen videóban egy több mint 2 ezer nő bevonásával végzett felmérésről beszélt, melynek során a párkapcsolaton belüli és az önkielégítés során átélt orgazmusokig vezető időt vizsgálták. Figyelembe vették a kórtörténetet, a szexuális anamnézist, a kapcsolati állapotot és az orgazmus elérésének nehézségeit is. Kiderült, hogy

a partnerrel való szexuális betetőzéshez átlagosan 14 percre van szüksége a nőknek. Ha önkielégítésről van szó, ez az idő jóval rövidebb, átlagosan 8 perc.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a női orgazmus leggyakoribb indikátora a csikló stimulálása, melyet a nők önkielégítés közben szinte mindig be is vetnek.

Az orgazmus egyébként számos ok miatt maradhat el a nőknél. A The Society for the Scientific Study of Sexuality nevű szervezet azt vizsgálta, hogy a nők miért élveznek el sokkal ritkábban, mint a férfiak. Ehhez 7000 hölgyet és 1000 férfit kérdeztek különböző, a szexualitással és az orgazmussal kapcsolatos témákról, saját tapasztalataikról, problémáikról és nehézségeikről. Kiderült, hogy a legfőbb, orgazmust gátló tényező az, hogy a nők nem tudnak ellazulni szex közben. A második leggyakoribb ok a csikló izgatásának hiánya volt, a harmadik pedig az, hogy úgy érezték, egyszerűen nem passzoltak össze a partnerükkel az ágyban.

(Life, Psychology Today, Men's Health, Femina)