Az intim együttlétek pozitív hatásairól sokat lehet olvasni, ám arról kevés szó esik, milyen problémákat hozhat magával az, ha valaki huzamosabb ideig nem él nemi életet. A szex huzamosabb ideig tartó hiánya nem csupán hangulatunkra, de az egészségünkre sincs valami jó hatással.

Daily Star című brit napilap szedte pontokba, mi történik testünkkel akkor, ha sokáig nincs részünk erotikus élményekben. Mint írják, ezt egészségünk többféleképpen is megsínyli.

  1. A szex az egyik legjobb módja a stressz levezetésének. Ha hosszú ideig nincs rá alkalmunk, a bennünk dúló stressz felhalmozódhat, és ezek a feszültérzelmek számos betegséget okozhatnak.
  2. Szex nélkül hajlamosabbak lehetünk az alvászavarokra, nem alszunk olyan jól.
  3. Megugorhat a vérnyomás.
  4. Nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Az American Journal of Cardiology című lapban megjelent tanulmány szerint, azok a férfiak, akik hetente legalább kétszer szexelnek, fele annyira hajlamosak arra, hogy szívbetegségek alakuljanak ki náluk – emelte ki a Life Advisor.
  5. A huzamosabb ideig tartó szexhiány befolyásolhatja a kognitív funkciókat. Rendszeres szex nélkül az agyunk memóriáért felelős része sem fog tudni megfelelően működni.
  6. Gyengül az immunrendszer.
  7.  Megnő a prosztatarák kockázata.

(Borítókép: intim percek Illusztráció: Getty Images)