A San Francisco-i pár száz főből álló közösség szerint a természet érzéki és erotikus, éppen ezért házasodtak össze a Földdel többen, csoportosan. Állítólag azért tették ezt, mert ráébredtek arra, hogy az ember is a természet része.

Új kifejezés, életstílus, szexuális irányultság van kialakulóban, de az is lehet, hogy csak egy újabb drognak köszönhető a San Francisco-i, magát ökoszexuálisnak nevező közösség.

A több száz főből álló csoport nagyon is komolyan veszi az új kezdeményezést, július 17-19-e között a virágzó kis közösség szimpóziumon vitatja meg furcsa irányultságát. Elizabeth Stephens, a kaliforniai egyetem egyik professzora, aki korábban Annie Sprinkle-lel (expornós, ma már szexoktató) is dolgozott együtt, maga is ökoszexuális. Állítása szerint a közösség már 2008-ban csoportosan (!) összeházasodott nem mással, mint a Földdel. “450-en voltunk és mind hozzámentünk a Földhöz” – mondta Stephens az AOL Weird Newsnak, és hozzátette, a kifejezés, hogy ökoszexuális, a lagzi után jött.

Önmagában az ökoszexuális szó elég ezoterikusnak hangzik ugyan, Stephens szerint azonban ez csak és kizárólag a természetről szól, semmi köze a spiriutális világhoz. “Az ökoszexuálisok ráébredtek arra, hogy a természet részét képezik, hogy a természet önmagában mint olyan, érzéki és erotikus” – mondta. “Azt látjuk, hogy nem különül el egymástól a természet és az ember” – tette hozzá a magazinnak. Arra sajnos már nem tért ki a magazin, hogy miben másabb egy ökoszexuális élete egy heteroszexuálisénál vagy egy flexiszexuálisénál. Hogy esetleg szüzességet fogadtak a természetért, mert annyira szeretik, vagy csak és kizárólag a természetben csinálják?

Az ökoszexuálisok nincsenek egyedül azzal, hogy a szexualitást összekapcsolják a természettel. Ezt a fajta hippis vonalat a világ első öko-pornó szervezete, a norvég Fuck For Forest csoport is képviseli, igaz, kicsit másképpen. Az FFF-esek az esőerdők megmentéséért küzdenek, nyilvános szexeléssel hívják fel magukra a figyelmet (például hangversenyeken, koncerteken), pornófilmek eladásával, illetve tagok toborzásával pedig pénzt szereznek. Megalakulásuk első évében máris 100.000 dollárt (20 millió forintot) szedtek össze csak a tagsági díjakból. A beérkező pénzeket brazíliai esőerdők megmentésére fordítják, illetve a costa rica-i bennszülötteket segítik.